|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
|
Jakiej płci jest mój szczur? |
| Autor |
Wiadomość |
mmarcioszka

|
|
|
|
 |
Ajlonka

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 15:53
Zwierzątka: Kot, Pies, trzy ogonki- Ozzy, Edzio, Chester :) |
|
|
| Herudin, tak, to chłopiec, więc jeśli trzymasz razem z samicami to szybko je rozdziel!! |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
|
|
|
 |
Layla
zawieszona

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 16:31
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
| Scaliłam z odpowiednim tematem. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
 |
Herudin

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 16:34
|
|
|
| Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń. Już je rozdzielam. Mam nadzieję, że do niczego nie zdążyło dojść. |
|
|
|
 |
Ajlonka

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 16:37
Zwierzątka: Kot, Pies, trzy ogonki- Ozzy, Edzio, Chester :) |
|
|
| Herudin, swoja drogą, to ciekawa jestem kto próbował Ci samca jako samiczkę wcisnąć?... |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 16:52
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Herudin, to samiec i fizycznie jest zdolny do zapłodnienia, ale takie maluchy zazwyczaj jeszcze tego nie próbują, więc może samiczka nie zaciążyła... Będziesz mu szukać nowego domu? |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
 |
Herudin

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 20:14
|
|
|
| Nie, raczej nie będę szukać nowego domu dla niego. Zdążyłem małego polubić. Będzie mieszkał w oddzielnej klatce wraz ze swoim bratem, który też miał być samicą a zapewne jest samcem, bo wygląda tak samo w tym miejscu. |
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 20:40
Zwierzątka: brak |
|
|
To dobrze, że masz dla niego towarzystwo Pamiętaj tylko, że samce nie mogą się spotykać z samicami nawet na sekundę, więc wybiegi muszą się odbywać oddzielnie. W miarę możliwości lepiej jest, gdy klatki obu płci stoją w osobnych pomieszczeniach. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 22:12
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Zawsze też możesz panów wykastrować i dołączyć do samiczek Oczywiście jak odpowiednio nabiorą masy |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
sylwia9993

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 11:03 Jakiej płci jest mój szczur?
|
|
|
Witam,
od 2 dni jestem właścicielką zabranego z laboratorium szczurka, który jako jedyny ocalał po doświadczeniu. Podobno jest to samiczka, przynajmniej z tego co mówili. Obejrzałam wszystkie zdjęcia przesłane do tego tematu, ale na wszelki wypadek proszę Was jeszcze o konsultację, bo chciałabym rozejrzeć się za towarzystwem dla malucha
I druga prośba, w tym eksparymencie maluch był w grupie szczurków, która dostawała wysokobiałkowy pokarm,a nie miała zapewnionego ruchu, jest więc trochę za gruby. Czy ktoś mógłby poradzić, jak zabrać się za odchudzenie go trochę?
Aha, może być w wikeu od pół roku do roku, niestety nie były u nich od urodzenia i nie umieli mi dokładniej powiedzieć
Dzięki za wszelką pomoc
http://www.fotosik.pl/pok...2c52dfe08f.html |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 11:11
|
|
|
sylwia9993, masz samiczkę.
Co do odchudzania to na pewno duża dawka ruchu - wybiegi, urozmaicone np. zabawą z piórkiem, czy sznureczkiem. Odpowiednia karma - najlepiej granulat (zwłaszcza, że pewnie jest przyzwyczajona do niego po pobycie w laboratorium). I koleżanka też powinna pomóc w odchudzaniu przez wspólne zabawy. Na forum jest temat o odchudzaniu. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
 |
sylwia9993

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 23:01 Jakiej płci jest mój szczur?
|
|
|
Dzięki W takim razie mogę zacząć poszukiwania towarzyszki |
|
|
|
 |
Noelle
Natalia

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 15:35
Zwierzątka: dwa <:3)~~ |
|
|
Błągam pomóżcie moj pożalsię Boże weterynarz nie potrafił jednoznacznie określić płci Dafne wg babki od której ją wziełam jest to dziewczynka, a wg weterynarza jest chłopcem, choc jak mu powiedziałam ze to baba to go zbiłam z tropu i sam juz nie wiedział (!)
pomożecie?
| Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
| Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
_________________ Ze mną --> Dafne i Phoebe
za TM : Chelsea (*) |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 15:48
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Noelle, dziewczynka. Pod cewką moczową ma pochwę |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|