|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Odziedziczyłam pojedynczego samca, co teraz? |
Autor |
Wiadomość |
Szczurówka

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 14:05
Zwierzątka: .... |
|
|
Soogie, czemu samiczkę? powinien mieć towarzystwo tej samej płci |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 18:01
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Soogie, a on jest wykastrowany? Albo ona?
Jeśli nie to nie dopuszczaj ich do siebie ani na moment - zapłodnienie trwa chwilę! Nie należy trzymać szczurów w mieszanych stadach, bardzo szybko się mnożą. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 23:09
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | mmarcioszka, chyba byłam w jakiejś jnnej rzeczywistości - nijak tego nie widziałam |
Soogie, sorki za głupie pytania. Grunt to czytanie ze zrozumieniem... |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
Soogie

|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 10:29
|
|
|
Jest na pewno i myślę że z tego powodu jest taki leniwy, mam nadzieje że towarzystwo go rozrusza;-) A właśnie koło lublina jest cała rodzina do adopcji, gnieżdżą się jak sardynki w małej klatce, ja mogę wziąć tylko jedną, boję się że dwie mojego Dreptusia mogą nie zaakceptować. Pan do którego dzwoniłam pytał czy nie mam jakiejś koleżanki czy coś która wzięłaby... Jak naliczyłam ze zdj. koło 10, 5 samiczek bo pytałam. |
|
|
|
 |
ema0505

|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 11:24
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Soogie, Jedna predzej zameczy starszego szczura. Dwie zajmą się soba, dla tego przy takiej różnicy wieku polecamy adoptować 2 mlodziaki |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
 |
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 19:11
Zwierzątka: brak |
|
|
Soogie, jeśli szczurki mają powyżej 5 tygodni, są już płodne - uważaj, żebyś nie przygarnęła niechcący samiczki w ciąży od nieuświadomionego właściciela. Jeśli są trzymane razem z samcami, to prawie na pewno są zaciążone. Pomyśl mimo wszystko o dwóch młodych szczurkach - Dreptuś z racji swojego wieku odejdzie pewnie szybciej, niż przygarnięty maluch, a wtedy czekałoby Cię kolejne szukanie mu towarzysza i łączenie. Dwa młode szczurki nie będą też go zamęczać dzikimi harcami, bo nadmiar energii będą mogły wyładować w zabawach między sobą. Dwa maluchy + dorosły a jeden maluch + dorosły to pod względem trudności łączenia niewielka różnica. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
Soogie

|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 20:24
|
|
|
No to jest problem, chyba wszystkie są trzymane razem... ponoć dwa miesiące mają. Sprawdzić się nie da, nie wiem co teraz robić może lepiej kupię. Nie mam warunków niestety na więcej szczurków w chwili obecnej. |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 21:44
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Soogie, to weź samca albo dwa. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Soogie

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 18:12
|
|
|
A nie będą w stosunku do wykastrowanego jakieś terytorialne? Czy coś w tym stylu? |
|
|
|
 |
Senthe

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 20:15
|
|
|
Nie, po prostu on sam będzie mniej skory, żeby dominować inne samce i walczyć o pozycję, ale raczej one nie będą wobec niego specjalnie złośliwe tylko dlatego, że jest wykastrowany. |
|
|
|
 |
Chester
Szczurza mamusia

|
|
|
|
 |
Senthe

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 20:23
|
|
|
Dokładnie, jeśli starszy będzie wykastrowany i nieagresywny, a pozostałe dwa młode, to łączenie powinno (teoretycznie) być dosyć proste. |
|
|
|
 |
Soogie

|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2016 19:44
|
|
|
Wzieliśmy jednak chłopca, okazało się że nie były rozdzielone Póki co Dreptuś nowego nie polubił ale może trzeba czasu, są w oddzielnych klatkach. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|