|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Sob Lip 14, 2007 22:59 |
Dobry pomysł na podawanie niesmacznych lekarstw ogonkom! |
Autor |
Wiadomość |
Lidkamk
Moje Chłopaki :)

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 12:16
Zwierzątka: szczury |
|
|
Dzieki tak zrobie bo strzykawki on nie da sobie wsadzic do pyszczka tylko podpytam weta czy lek ktory dostal mozna mieszac z nabialem jak nie to bedzie miodek lub sok dla niemowlat |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 12:42
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Lidkamk, z reguły nie można antybiotyku mieszać z nabiałem. Soki też nie są polecane.
Myślę, ze warto spróbować z miodem czy rozpuszczonym masłem. U mnie zawsze też wciągają oliwę z oliwek |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
Lidkamk

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:18
|
|
A sloik Gerbera dla niemowlat tez nie moze byc? |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:22
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Lidkamk, może. Choć to po otwarciu nie może stać szczególnie długo niestety. Zazwyczaj lepiej smakują szczurom warzywne niż owocowe. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:25
|
|
Lidkamk, może być, tylko należy uważać na rodzaj tego gerbera |
 |
|
|
|
 |
Lidkamk

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:27
|
|
Dobrze wiedziec zdrowym tez dam - oczywiscie bez antybiotyku, a reszte wyrzuce bo ja takiej papki nie przelkne. Weznę im mięsko z warzywami, ze ja wczesniej nie pomyslam zeby im to dawac od czasu do czasu, same witaminki dla nich. Co znaczy rodzaj gerbera? Jaki mam kupic? |
Ostatnio zmieniony przez Lidkamk Czw Mar 27, 2014 13:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:31
|
|
Lidkamk, żeby np. właśnie z nabiałem nie był |
 |
|
|
|
 |
Lidkamk

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:34
|
|
Oki najpierw sprobuje miodek jak sie nie uda to gerber, ktorego najlepiej polecasz, żeby zjadly? |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 13:44
|
|
Lidkamk, nie mam pojęcia, bo ich nie używam |
 |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 14:24
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | Do MT - można prosić o przeniesienie dyskusji do wątku podawania leków? Dzięki! |
[ Komentarz dodany przez: smeg: Czw Mar 27, 2014 15:07 ]
Przeniesione |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
Annemon

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 09:09 Marbofloksacyna (Marbox)
Zwierzątka: 2 kotysławy i 1 piesław :D |
|
|
Przepraszam, że zakładam nowy temat ale nie znalazłam na forum informacji na temat tego leku.
Troja ma paskudnego ropnia na pyszczku, weterynarz ściągnął jej ropę i zalecił 2-tygodniową kurację Marboxem - marbofloksacyną. 2 razy dziennie po 1 kropli. Problem polega na tym, że z powodu tego ropnia mam problem z podaniem jej tego strzykawką do pyszczka - wiadomo, mała się wyrywa i panikuje a ja nie chcę jej sprawiać bólu
Czy ktoś na forum orientuje się czy można ten lek bezpiecznie (żeby nie stracił właściwości) z czymś wymieszać, np. podać na okruszku chleba albo z jogurtem? |
_________________ Moje cuda:
labradorka Liana
koteczki Tycjan i Bonicelek
--------------------------------------------
Odeszły: Narcyza [*], Bellatriks [*], Holliday [*], Troja [*], Sparta [*] |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 09:21
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Annemon, http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=2310 a temat o antybiotykach też jest - nie wszystkie można podawać z nabiałem. U nas wszystkie niedobre leki wchodzą bez problemu z sinlakiem, który przy okazji dobrze dokarmia chorego szczura. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
Annemon

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 12:57
|
|
limomanka napisał/a: | Annemon, http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=2310 a temat o antybiotykach też jest - nie wszystkie można podawać z nabiałem. U nas wszystkie niedobre leki wchodzą bez problemu z sinlakiem, który przy okazji dobrze dokarmia chorego szczura. |
Limomanka, dzięki - wszystko ok ale mi chodzi nie o same sposoby tylko o tę konkretną substancję, a raczej jakie sposoby można zastosować w jej przypadku (czyli z czym to można podać, żeby nie utraciło właściwości leczniczych). Szukałam na forum po słowach kluczowych i nie znalazłam żadnego info (w temacie o antybiotykach też nie), które rozwiązywałoby mój problem dlatego pytam tutaj...
Może ktoś na forum miał osobiście do czynienia z tym lekiem i poradzi? Martwię się cholernie, bo ropień paskudny i Troja koniecznie musi przyjmować ten antybiotyk |
labradorka Liana
|
|
|
 |
Helcia

|
|
|
|
 |
Annemon

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2014 13:04
|
|
Helcia napisał/a: | Annemon, ja ostatnio Marbo podawałam z odrobiną pasztetu. |
Helcia, dziękuję! A mogę zapytać, czy pomogło Twojemu ogonkowi? |
labradorka Liana
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|