To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Dropsy - temat ogólny

Anonymous - Czw Kwi 17, 2008 21:18

Ja też, jogurtowe rulezzz! :muhaha:
magnes - Czw Kwi 17, 2008 21:20

ja też są wmiare dobresmakują jak ciastka
nutaka - Pią Kwi 18, 2008 19:38

tak Magnes, tylko najpierw musiała sprobowac Ala, ja nie chciałam tknąc :wink: ale teraz jak mi sie nudzi i są pod reką to sobie wszamam :roll:
agacia - Sob Kwi 19, 2008 18:00

Kupilam chlopakom ostatnio truskawkowe dropsy,ale nie chca ich jesc :( Moze sie do nich przekonaja jeszcze. Ja im daje 1 dropsa dziennie.
Anonymous - Sob Kwi 19, 2008 22:54

u nas ostatnio hitem są jogurtowe ;)

wcinają i ogony i kundel. w rozsądnych dawkach, rzecz jasna :)

Ratata - Nie Kwi 20, 2008 16:08

Może ja jakaś dziwna jestem, ale na prawdę nie widzę sensu w podawaniu dropsów szczurom. Jest masa innych, zdrowszych rzeczy, ktore można im dać, nawet bez wydawania na to specjalnej kasy. Pomijając już zawartość cukru, czy ktokolwiek pofatygował się, żeby sprawdzić jaki barwnik/aromat zawierają te dropsy i jakie mogą być skutki spożywania czegoś takiego?
Layla - Pon Kwi 21, 2008 06:35

Ratata napisał/a:
Może ja jakaś dziwna jestem

Nie jesteś, mam to samo ;)

Anonymous - Pon Kwi 21, 2008 08:39

no dobrze dobrze, ale i tak wiele rzeczy z żarła, które wcinają szczury zawiera coś-tam, co nie jest megasuperhiper zdrowe.

dropsy to nie jest karma i nie sypie im się tego pełną miskę, a jak dostaną po jednym raz na tydzień i mają z tego radochę, to ja w tym osobiście nic złego nie widzę... mało razy wdrapały się wam gdzieś na półkę i próbowały wszamać coś kompletnie zakazanego? :roll:

Guślarka - Nie Maj 18, 2008 12:30

Dropsy, dropsy... Moi panowie najbardziej lubię jogurtowe, choć czasem się skuszą na owoce leśne. Nie gustują w orzechowych, sama musiałam pół paczki jeść(ale nie narzekam, były dobre ;) ). Smakołyk ten dostają tylko na specjalne okazje np. paczuszkę dropsów obwiazaną wstażeczką na urodziny. Jedzą po jednym raz na dwa czy trzy dni. Ogólnie sądze, że dropsy nie zaszkodzą, jeśli są dawane raz na jakiś czas i z umiarem. Niech się szczury cieszą :)
yoshi - Nie Maj 18, 2008 13:55

a na opakowaniu pisze 1-3 na dzien :lol1:
choc u mnie zadlugo niewytzymuja bo ja cochwile podjadam, szczegolnie firmy trixie

mleczno - miodowe, sa pycha :) Smakuja mi bardziej niz decoartu jogurtowe ktore juz sie skonczyly, za to warzywny DA szczurcie nie jadly tak chetnie jak jogurtowych a ja juz w ogole, ale nic nie szkodzilo bo moja kolezanka wszamala je jak cukierki ;)
Co ciekawe warzywne z warzywami nic wspolnego nie maja, za to maja z czekolada i chyba wiele bo z nich zostaly zrobione.

tyle zastanawiam sie jakie wartosci odzywcze ma suowy popiol :roll:

Guślarka - Nie Maj 18, 2008 14:03

Dropsów firmy Trixie moje szczury nigdy nie próbowały. Jak dotąd jadły tylko Vitapol i Dako-Art, bo innych u mnie w sklepach nie ma. Bardziej smakowały im te z Dako-Artu. Moze skuszę się na dropsidła z innej firmy jak będę zakupy w Planecie ZOO robić.
Marcik - Nie Maj 18, 2008 17:21

Ja kupiłam warzywne i jak były tak są - nieruszone :?
mika - Pią Maj 23, 2008 09:03

mleczne w 100&.... Atoś biega za mną po domu jak mu nie dam
ciacho - Wto Maj 27, 2008 17:17

moje uwielbiają jogurtowe i jagodowe :) nie byłam za warzywnymi bo po co maja jeść coś o smaku warzyw jak mogę im dać ZDROWE warzywa :mrgreen: choć ostatnio kupiłam im warzywne bo znalazłam "pół produkt warzywny" w składzie maja nie wile cukru, a w środku sproszkowane jagody, podobno nie szkodzą to się skusiłam na te warzywne :D

nazywają się Crispies

nutaka - Sob Cze 07, 2008 19:03

yoshi, moje ciury tego nie chcą tknąc :roll: moim zdaniem sa za słodkie smakują dla mnie jak masa krówkowa moiej mamy...

jedzą tylko z Dako - Art..wszystkie smaki :wink: