To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

W kupie raźniej - szczury są stadne - SAMCE - łączenie samców w różnym wieku

spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 13:13

leczenie jest konieczne a kastracja nie .
Niamey - Nie Paź 23, 2011 13:19

spiryt009, jeśli kupujesz zwierzęta w sklepie to trzeba być przygotowanym na konsekwencje - i tak masz szczęście, że zwierzak nie trafił do Ciebie chory lub agresywny tylko po prostu nie tej płci co trzeba.
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 13:23

no ale one sie wlasnie w tym zoologu urodzily wiec wiem ze nie sa z jakiejs kiepskiej hodowli ... ide zamienic dziewczynkę chociaz bardzo ją polubilem ... na jakiegos chlopca ... ktory powinien miec juz jajca prawda..
Niamey - Nie Paź 23, 2011 13:26

spiryt009, rozmnażanie w zoologu = równa się kiepska hodowla. Naprawdę nic Ci nie dzwoni w głowie, skoro sprzedano ci zbyt młodego szczura, najprawdopodobniej nie tej płci co trzeba? Żadne zwierze rozmnażane dla zysku w zoologu nie będzie miało dobrych warunków. Twoja decyzja, ale nie dziw się późniejszym chorobom i problemom.

A co do łącznia - naprawdę polecam wnikliwa lekturę wątku - nie jesteś pierwszą osobą, która łączy kilkumiesięcznego samca z maluchem i na pewno znajdziesz opisy doświadczeń innych.

Martuha - Nie Paź 23, 2011 14:30

O matko spiryt009, bez komentarza normalnie :roll: Ogarnij się-nie kupuj szczura w zoologu,skoro dla sprzedawcy to był chłopak to jaką masz pewność,że druga to nie będzie baba ? Poza tym w zoologu nie kupuje się zwierząt i tak to jest kiepska hodowla niestety...Załóż jej wątek na forum i oddaj,a sam weź samca tak jak ktoś już tu podpowiedział,transportu można szukać,istnieje też coś takiego jak konduktorka :roll: Kastracja to nic złego,sam się w to chłopie wpakowałeś kupując szczura w sklepie,więc choć teraz zachowaj się odpowiedzialnie i albo oddaj ją tu na forum,gdzie będzie miała dobry domek,albo wykastruj samca.
spiryt009 napisał/a:
ide zamienic dziewczynkę chociaz bardzo ją polubilem ... na jakiegos chlopca ... ktory powinien miec juz jajca prawda..
Po prostu bez komentarza :evil:
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 16:46

Okk , wszystko po kłopocie , zabardzo polubilem tą małą szczurzyce i wykombinowalem , ze sąsiad z bloku co ma naprzeciw mnie drzwi to mu oddalem szczurka ;]

Tam bedzie czula sie biezpiecznie ;p

A ja nie bede mial wyrzutow sumienia , ze ja zanioslem do zoologa ...

No mysle czy leciec jutro po malego chlopaka stamtąd i czy na razie odpoczac i czekac na jakiegos samca z forum ... Ale do kolobrzegu bardzo ciezko dostac transport ... ale wiem ze sa przesylki takie ze drozsze ale w ten sam dzien do Cb dochodzi... ; <<

[ Dodano: Nie Paź 23, 2011 16:49 ]
A po drugie ten pierwszy szczurek byl z zoologa i zero klopotow z nim na poczatku byl dziki ale teraz to lajcik ;;]
I boje sie tego ze jak teraz nie wezme z zoologa to do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem ; / a tego nie chce . Chce by do swiat miec dwa szczesliwe ogony.

I nie wiem , bo ogolnie z forum to tez bym chcial takiego malucha , zeby go latwo i fajnie oswoic i nauczyc roznych rzeczy ... ;p

Kasik - Nie Paź 23, 2011 16:52

spiryt009 napisał/a:
sąsiad z bloku co ma naprzeciw mnie drzwi to mu oddalem szczurka

A czy ten sąsiad załatwi jej koleżankę? Bo jeżeli nie, to wcale sprawy nie załatwiłeś...

spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 16:56

No duzo osob ode mnie z bloku ma po jednym , tylko ja chce miec dwa bo wiem , ze to bedzie lepiej . A tak czy sian śasiad by kupil tez jednego ... A jakbym oddal małą do zoologa to by ją zapolodnili albo cos i by miala gorsze zyciiee ... A tu wiem , ze ma zapewnioną opiekę ..
Karena - Nie Paź 23, 2011 16:59

spiryt009, dopilnuj w takim razie żeby zapewnił towarzystwo. koniecznie.
Cerro - Nie Paź 23, 2011 17:02

spiryt009 napisał/a:
A po drugie ten pierwszy szczurek byl z zoologa i zero klopotow z nim na poczatku byl dziki ale teraz to lajcik ;;]
I boje sie tego ze jak teraz nie wezme z zoologa to do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem ; / a tego nie chce . Chce by do swiat miec dwa szczesliwe ogony.

Adopcji jest mnóstwo, na tym forum, na innych, na stronach sps... a do świąt mnóstwo czasu, nie ma szans, żebyś czegoś nie znalazł.

spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 17:03

z 5 osob wraz ze mna ma tylko jednego ;/ ale nie wiem bo jak jego siostrze sie spodobaja to chyba kupi drugiego ... ale jesli bedzie jej zapewnial duzo zabawy to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie ale ja i tak chce drugiego bo fajniej i bede wiedziec ze moje szczury sa szczesliwe ;p
Karena - Nie Paź 23, 2011 17:07

spiryt009, jeśli masz skazać go na samotność to lepiej oddaj szczura komuś z forum
Kasik - Nie Paź 23, 2011 17:09

spiryt009 napisał/a:
to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie

Nie.

pszczoła - Nie Paź 23, 2011 17:09

spiryt009 napisał/a:
to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie

nie obejdzie.

Martuha - Nie Paź 23, 2011 17:24

spiryt009, to tym 5 osobom polec nasze forum niech się dokształcą w tej sprawie i może zmienią zdanie co do trzymania jednego szczura.
spiryt009 napisał/a:
A ja nie bede mial wyrzutow sumienia , ze ja zanioslem do zoologa ...
A nie masz wyrzutów sumienia,że mala będzie całkowicie sama?To tak jakby Ciebie ktoś na całe życie zamknął w izolatce,byłbyś szczęśliwy?
spiryt009 napisał/a:
No mysle czy leciec jutro po malego chlopaka stamtąd i czy na razie odpoczac i czekac na jakiegos samca z forum
Zdecydowanie poczekaj na samca z forum,będziesz miał pewność,że nie da Ci kolejnej samicy ? Choć to najmniejszy problem,szczury w zoologach są często chore,chcesz narażać swojego dotychczasowego szczura?Na szczury z forum wcale nie czeka się tak długo jak myślisz,a z transportem też nie będzie problemu,u mnie nie ma w mieście nawet PKP,a mimo to szczury są u mnie z forum bez problemu-trzeba chcieć,a nie narzekać ;)
spiryt009 napisał/a:
Nigdy nie masz pewności jaki będzie kolejny,moja Inka choć była dobrze socjalizowana do końca gryzła ludzi i inne szczury i to nie jedyny szczur z zoologa u mnie taki był.Dlatego potem nie płacz w innym wątku,że sobie nie możesz poradzić ze szczurem,który jest agresywny albo chory.
spiryt009 napisał/a:
do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem
Do świąt kupa czasu,na pewno by się jakiś szczurek z forum znalazł,zobacz ile szuka domów w dziale oddam,przynajmniej byś jakiemuś pomógł,a nie wspomaga sklepy zoologiczne :/ Poczytaj sobie: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3346 .
spiryt009 napisał/a:
ale jesli bedzie jej zapewnial duzo zabawy to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie
Bardzo się mylisz,nie obejdzie,człowiek nie zapewni szczurowi wystarczającego towarzystwa.Jakby Ciebie zamknęli z krową to rozumielibyście swoje potrzeby?Oczywiście,że nie!Mam nadzieję,że zmienisz zdanie co do wszystkiego i jeszcze raz sobie wszystko przemyślisz :roll: