W kupie raźniej - szczury są stadne - SAMCE - łączenie samców w różnym wieku
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 13:13
leczenie jest konieczne a kastracja nie .
Niamey - Nie Paź 23, 2011 13:19
spiryt009, jeśli kupujesz zwierzęta w sklepie to trzeba być przygotowanym na konsekwencje - i tak masz szczęście, że zwierzak nie trafił do Ciebie chory lub agresywny tylko po prostu nie tej płci co trzeba.
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 13:23
no ale one sie wlasnie w tym zoologu urodzily wiec wiem ze nie sa z jakiejs kiepskiej hodowli ... ide zamienic dziewczynkę chociaz bardzo ją polubilem ... na jakiegos chlopca ... ktory powinien miec juz jajca prawda..
Niamey - Nie Paź 23, 2011 13:26
spiryt009, rozmnażanie w zoologu = równa się kiepska hodowla. Naprawdę nic Ci nie dzwoni w głowie, skoro sprzedano ci zbyt młodego szczura, najprawdopodobniej nie tej płci co trzeba? Żadne zwierze rozmnażane dla zysku w zoologu nie będzie miało dobrych warunków. Twoja decyzja, ale nie dziw się późniejszym chorobom i problemom.
A co do łącznia - naprawdę polecam wnikliwa lekturę wątku - nie jesteś pierwszą osobą, która łączy kilkumiesięcznego samca z maluchem i na pewno znajdziesz opisy doświadczeń innych.
Martuha - Nie Paź 23, 2011 14:30
O matko spiryt009, bez komentarza normalnie Ogarnij się-nie kupuj szczura w zoologu,skoro dla sprzedawcy to był chłopak to jaką masz pewność,że druga to nie będzie baba ? Poza tym w zoologu nie kupuje się zwierząt i tak to jest kiepska hodowla niestety...Załóż jej wątek na forum i oddaj,a sam weź samca tak jak ktoś już tu podpowiedział,transportu można szukać,istnieje też coś takiego jak konduktorka Kastracja to nic złego,sam się w to chłopie wpakowałeś kupując szczura w sklepie,więc choć teraz zachowaj się odpowiedzialnie i albo oddaj ją tu na forum,gdzie będzie miała dobry domek,albo wykastruj samca. spiryt009 napisał/a: | ide zamienic dziewczynkę chociaz bardzo ją polubilem ... na jakiegos chlopca ... ktory powinien miec juz jajca prawda.. | Po prostu bez komentarza
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 16:46
Okk , wszystko po kłopocie , zabardzo polubilem tą małą szczurzyce i wykombinowalem , ze sąsiad z bloku co ma naprzeciw mnie drzwi to mu oddalem szczurka
Tam bedzie czula sie biezpiecznie ;p
A ja nie bede mial wyrzutow sumienia , ze ja zanioslem do zoologa ...
No mysle czy leciec jutro po malego chlopaka stamtąd i czy na razie odpoczac i czekac na jakiegos samca z forum ... Ale do kolobrzegu bardzo ciezko dostac transport ... ale wiem ze sa przesylki takie ze drozsze ale w ten sam dzien do Cb dochodzi... ; <<
[ Dodano: Nie Paź 23, 2011 16:49 ]
A po drugie ten pierwszy szczurek byl z zoologa i zero klopotow z nim na poczatku byl dziki ale teraz to lajcik ;;]
I boje sie tego ze jak teraz nie wezme z zoologa to do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem ; / a tego nie chce . Chce by do swiat miec dwa szczesliwe ogony.
I nie wiem , bo ogolnie z forum to tez bym chcial takiego malucha , zeby go latwo i fajnie oswoic i nauczyc roznych rzeczy ... ;p
Kasik - Nie Paź 23, 2011 16:52
spiryt009 napisał/a: | sąsiad z bloku co ma naprzeciw mnie drzwi to mu oddalem szczurka |
A czy ten sąsiad załatwi jej koleżankę? Bo jeżeli nie, to wcale sprawy nie załatwiłeś...
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 16:56
No duzo osob ode mnie z bloku ma po jednym , tylko ja chce miec dwa bo wiem , ze to bedzie lepiej . A tak czy sian śasiad by kupil tez jednego ... A jakbym oddal małą do zoologa to by ją zapolodnili albo cos i by miala gorsze zyciiee ... A tu wiem , ze ma zapewnioną opiekę ..
Karena - Nie Paź 23, 2011 16:59
spiryt009, dopilnuj w takim razie żeby zapewnił towarzystwo. koniecznie.
Cerro - Nie Paź 23, 2011 17:02
spiryt009 napisał/a: | A po drugie ten pierwszy szczurek byl z zoologa i zero klopotow z nim na poczatku byl dziki ale teraz to lajcik ;;]
I boje sie tego ze jak teraz nie wezme z zoologa to do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem ; / a tego nie chce . Chce by do swiat miec dwa szczesliwe ogony. |
Adopcji jest mnóstwo, na tym forum, na innych, na stronach sps... a do świąt mnóstwo czasu, nie ma szans, żebyś czegoś nie znalazł.
spiryt009 - Nie Paź 23, 2011 17:03
z 5 osob wraz ze mna ma tylko jednego ale nie wiem bo jak jego siostrze sie spodobaja to chyba kupi drugiego ... ale jesli bedzie jej zapewnial duzo zabawy to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie ale ja i tak chce drugiego bo fajniej i bede wiedziec ze moje szczury sa szczesliwe ;p
Karena - Nie Paź 23, 2011 17:07
spiryt009, jeśli masz skazać go na samotność to lepiej oddaj szczura komuś z forum
Kasik - Nie Paź 23, 2011 17:09
spiryt009 napisał/a: | to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie |
Nie.
pszczoła - Nie Paź 23, 2011 17:09
spiryt009 napisał/a: | to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie |
nie obejdzie.
Martuha - Nie Paź 23, 2011 17:24
spiryt009, to tym 5 osobom polec nasze forum niech się dokształcą w tej sprawie i może zmienią zdanie co do trzymania jednego szczura. spiryt009 napisał/a: | A ja nie bede mial wyrzutow sumienia , ze ja zanioslem do zoologa ... | A nie masz wyrzutów sumienia,że mala będzie całkowicie sama?To tak jakby Ciebie ktoś na całe życie zamknął w izolatce,byłbyś szczęśliwy? spiryt009 napisał/a: | No mysle czy leciec jutro po malego chlopaka stamtąd i czy na razie odpoczac i czekac na jakiegos samca z forum | Zdecydowanie poczekaj na samca z forum,będziesz miał pewność,że nie da Ci kolejnej samicy ? Choć to najmniejszy problem,szczury w zoologach są często chore,chcesz narażać swojego dotychczasowego szczura?Na szczury z forum wcale nie czeka się tak długo jak myślisz,a z transportem też nie będzie problemu,u mnie nie ma w mieście nawet PKP,a mimo to szczury są u mnie z forum bez problemu-trzeba chcieć,a nie narzekać spiryt009 napisał/a: | A po drugie ten pierwszy szczurek byl z zoologa i zero klopotow z nim na poczatku byl dziki ale teraz to lajcik ;;] | Nigdy nie masz pewności jaki będzie kolejny,moja Inka choć była dobrze socjalizowana do końca gryzła ludzi i inne szczury i to nie jedyny szczur z zoologa u mnie taki był.Dlatego potem nie płacz w innym wątku,że sobie nie możesz poradzić ze szczurem,który jest agresywny albo chory. spiryt009 napisał/a: | do świąt nie bede mial z forum zadnego i zostane z jednym szczurem | Do świąt kupa czasu,na pewno by się jakiś szczurek z forum znalazł,zobacz ile szuka domów w dziale oddam,przynajmniej byś jakiemuś pomógł,a nie wspomaga sklepy zoologiczne Poczytaj sobie: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3346 . spiryt009 napisał/a: | ale jesli bedzie jej zapewnial duzo zabawy to bez drugiego szczura sie chyba obejdzie | Bardzo się mylisz,nie obejdzie,człowiek nie zapewni szczurowi wystarczającego towarzystwa.Jakby Ciebie zamknęli z krową to rozumielibyście swoje potrzeby?Oczywiście,że nie!Mam nadzieję,że zmienisz zdanie co do wszystkiego i jeszcze raz sobie wszystko przemyślisz
|
|
|