Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Martuha - Wto Mar 22, 2011 21:34
Acha czyli nic im nie będzie
Nakasha - Wto Mar 22, 2011 21:41
Niektóre nasze szczury mają skłonność do tycia, więc jako główną karmę mają Timę i ją uwielbiają. Do tego świeże warzywa, ok raz w tygodniu obiadek z gotowanego ryżu lub makaronu i gerbera. Ale zastanawiam się nad przerzuceniem na jakiś granulat, np. Rat Pro...
zuuzuushii - Pon Mar 28, 2011 14:13
http://www.zooplus.pl/sho...gryzonie/210517 co to za karma? Droga trochę, ciekawe czy dobra. Ktoś ją może już używał?
aneczka1-13 - Pon Mar 28, 2011 18:27
Ja tez jestem tego ciekawa. Jak by ktoś wstawił opinię to być może bym się skusiła. Oczywiście przy następnym zamawianiu które zbyt szybko nie nastąpi.
Devona - Pon Mar 28, 2011 20:25
Jest gdzieś na forum temat o karmie Bunny. Ja kupowałam chomiczą, była strasznie droga, ale naprawdę świetna, to jedynka karma, jaką mój dżungar chętnie jadł.
aneczka1-13 - Pon Mar 28, 2011 22:45
Nie ma jest tylko jakieś wspomnienie chyba o dropsach tej firmy. a przy tej karmie jest napisane że nowość więc się nie dziwie że nie ma.
Cerro - Wto Mar 29, 2011 15:17
Ja bym najpierw spróbowała skądś próbkę dostać i sprawdzić, czy warta swojej ceny ta karma... z nowościami różnie bywa.
Devona - Wto Mar 29, 2011 19:46
aneczka1-13 napisał/a: | Nie ma jest tylko jakieś wspomnienie chyba o dropsach tej firmy | Bardzo możliwe, czytałam ten temat dawno temu . aneczka1-13 napisał/a: | a przy tej karmie jest napisane że nowość więc się nie dziwie że nie ma | Zdaje się jednak, że wcześniej była w zooplusie inna karma dla szczurów firmy Bunny. W każdym razie chomicza jest rewelacyjna, ale cenę też ma nieco zaporową.
aneczka1-13 - Wto Mar 29, 2011 21:38
Najlepiej to by było się z kimś zgadać żeby na spółę kupić 1 worek i zobaczyć bo tak to lepiej się w to nie pakować. Tyle że ja następne zamówienie bedę składać za jakieś 3 miesiące . Bo na tyle mam zapasów.
Anonymous - Pią Kwi 08, 2011 12:28
Planeta Zoo ma dwie nowe dla mnie karmy, czy ktoś stosował?
Zolux Nutri Meal
Quiko rat Premium
Layla - Pią Kwi 08, 2011 13:44
Viss, ja kupuję czasami Zolux, bo nie wiedzieć czemu w Słupsku w najmniejszym nawet zoologu jest ta karma Całkiem niezła, ale nie powala. Porównałabym ją z Cliffi.
Anonymous - Sob Kwi 09, 2011 23:26
Layla napisał/a: | Porównałabym ją z Cliffi. | tej też nie znam.
Z opisu ciekawsza jest quiko, to prawda, tylko cena do ilości zniechęca.
szczurkova - Pon Kwi 25, 2011 16:16
Ja wypróbowuje różne karmy , ale narazie najszybciej wciągają Versele Laga Rat Nature . Kupuję w zoologu za ok.19 zł . Najszybciej idą suszone owoce , potem orzechy , na końcu granulat
Best Friend też dziewczynom smakował , nie mam zastrzeżeń do składu . Tylkoczasami coś tam dorzuciłam .
Vitapol i Animals są najtańsze i co za tym idzie słabe. W Vitapolu jest dużo drobnych ziarenek które nigdy nie są zjadane, i jest mało urozmaicona. Animals zawsze kupowałam z robakami
Aiedail - Nie Maj 01, 2011 00:00
od dawna Versele Laga Rat Nature.
Wszystkie moje diably uwielbiaja. Zjadaja wszysciutko:)
dagmaruniunia - Nie Maj 01, 2011 11:50
Vitacraft od jakiś dwóch lat mieszam z mixem.Tak najlepiej im smakuje.A do tego mnóstwo pyszności w ciągu tygodnia.
|
|
|