Odżywianie - Jak± karm± (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
karraska - Czw Mar 17, 2011 08:43
pszczółka, tak jak mówi Oli, przegłódĽ ich i od razu zaczn± wcinać wszystko. Moi dstaj± VL rat complete plus mieszankę ziaren i suszonych warzyw. Uwierz mi, że zostaj± w misce tylko łupinki i prasowana lucerna.
edit
Miałam spytać o firmę LOLO Pets. Nigdzie nie znalazłam jej składu procentowego. Wydaje mi się dosyć uboga, może jako karma dodatkowa? Szukam jakiej¶ alternatywy do VL, ale musi być z ziarnami z ziarnami i w sumie nie wiem co wybrać.
Martuha - Czw Mar 17, 2011 14:05
Ja też tak musiałam zrobić,bo mi Versele Laga nie chciały je¶ć,przegłodziłam i teraz wcinaj± wszystko ze smakiem
Cerro - Czw Mar 17, 2011 15:28
karraska - LOLO pets Rat Food complete :
Skład : ziarno zbóż i produkty zbożowe 53%, mieszanka paszowa uzupełniaj±ca granulowana 20%, warzywa 10%, produkty piekarnicze 7%, nasiona oleiste 5%, owoce 3%, produkty pochodzenia ziwrzęcego 2%
Analiza : białko ogólne 15%, tłuszcz surowy 4,2%, włókno surowe 9,6%, popiół surowy 3,8%
karraska - Czw Mar 17, 2011 17:49
Cerro, dzięki
Paulina87 - Pi± Mar 18, 2011 10:54
Moje dziewczyny oszalały na punkcie Xtra Vital. Teraz już nawet rat complete nie jedz± z takim zapałem. Natomiast Care+ nie tykały wcale więc zaniosłam "moim" szczurkom z zoologa.
Martuha - Nie Mar 20, 2011 17:41
Kurcze,a moje co¶ nie chętnie jedz± Versele Laga,Timmy też nie ruszaj±,ja już nie wiem
rysia.13 - Nie Mar 20, 2011 18:45
Moje wcinaj± VL rat nature i Beaphar XtraVital Rat Premium Food.
Nie przepadaj± zbytnio niestety za VL rat complete.
A ostatnio zakupiłam im BEAPHAR Care + i znika z miski jako pierwsze.
kite - Nie Mar 20, 2011 18:51
własna mieszanka:
słonecznik łuskany, nie łuskany, dynia łuskana, płatki pszenne, kukurydza, sezam, siemie lniane, ryż preparowany. czasem kupię jak±¶ mieszankę na wagę w której jest dużo chrupek i mieszam
Mrówa - Pon Mar 21, 2011 10:00
kite, może suszone banany do tego?
Niamey - Pon Mar 21, 2011 11:54
razowy makaron też by nie zaszkodził
Firewarrior - Pon Mar 21, 2011 12:39
Moje teraz Timę dostały i wyżeraj± wszystko z miski, aż w szoku jestem - ale koleżance od wspólnego zamawiania Timy karma nie podeszła... Tzn jej szczurom
Moje na szczę¶cie wsuwaj± aż im się uszy trzęs±
Cerro - Pon Mar 21, 2011 16:17
rysia.13 napisał/a: | Moje wcinaj± VL rat nature (...)
Nie przepadaj± zbytnio niestety za VL rat complete. |
U mnie jest podobnie.
Rat Nature nie jest zjadane, ono znika
karola - Pon Mar 21, 2011 16:58
kite napisał/a: | własna mieszanka:
słonecznik łuskany, nie łuskany, dynia łuskana, płatki pszenne, kukurydza, sezam, siemie lniane, ryż preparowany. czasem kupię jak±¶ mieszankę na wagę w której jest dużo chrupek i mieszam |
Jeżeli kolejno¶ć oznacza "procentow±" zawarto¶ć składników w mieszance to Słonecznik i dynia jako podstawa? Za tłusto zdecydowanie.
U mnie (czyli 2 ogony "moje" + 4 u TŻta) s± już resztki VL Rat & Mouse Pro. Panny pożarły już 30 kg tego granulatu i nadal go wcinaj± chętnie więc pewnie znowu zrobimy hurtowe zakupy Chociaż zastanawiamy się nad Tim±...
Martuha - Wto Mar 22, 2011 21:06
Czy kto¶ karmi swoje szczury tylko such± karm± ? Bo ja daję such± i jakie¶ dodatkowe jedoznko,ale zastanawiam się,czy nie karmić tylko such±,ale nie wiem,czy można,bo w sumie szczury mam od 12 lat,ale zawsze dawałam oprócz karmy inne jedzonko
agacia - Wto Mar 22, 2011 21:28
Ja daje glownie Time i czasem cos innego, ale to niezbyt czesto. Ostatnio gerberka dostaja troszke raz w tygodniu. ale juz im sie chyba tima przejadla, bo duzo zostaje. Jak juz wykoncze te wielkie ilosci jakie mam to chyba znow powroce do rat nature. Ewentualnie wymieszam im te 2 karmy.
|
|
|