To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

karraska - Śro Sty 05, 2011 08:03

To jest właśnie kwestia przechowywania w sklepie. W tym, w którym kupuję wszystkie karmy na wagę są od razu przesypywane do dużych plastikowych pojemników. Inne raczej długo nie stoją na półce, bo w większości są tylko stali klienci, którzy regularnie biorą to samo. Często jest tak, że karmę odbieram godzinę po przywiezieniu z hurtowni a na to jak tam jest przechowywana już wpłynąć nie mogę.
believe_86, masz rację, mole można znaleźć dosłownie wszędzie, dlatego napisałam, że będę kontrolować karmę.

pcheelkaa - Nie Sty 09, 2011 19:06

Zamówiłam karmę tu podaje link Pro Gold Rat .

Co o niej sądzicie? czy ktoś już ją dawał swoim szczurkOM?

Pozdrawiam !

lamia - Nie Sty 09, 2011 22:08

Po edycji posta link nie działa.
babyduck - Nie Sty 09, 2011 22:12

Poprawiłam
Pixie - Czw Sty 27, 2011 16:38

Vitakraft menu dla szczura :)
diunella - Pią Lut 04, 2011 22:01

ja karmię Timą. dziewczyny ją ubóstwiają :)
Madziula - Sob Lut 05, 2011 11:32

Moje panienki niesamowicie kochają Timę! w szoku jestem jak zjadaja wszystko do ostatniego ziarenka, czasem dosypuje JR FARM Uczta Szczura z krewetkami i też są bardzo zadowolone :mrgreen:
agacia - Sob Lut 05, 2011 17:05

Moich chlopcow tez karmie Tima od jakiegos czasu. Z tej karmy zostawiaja tylko takie "marchewkowe" płatki.
Mictlan - Sob Lut 05, 2011 23:52

Tima u moich chłopaków na pierwszym miejscu, jak raz dostali tak później mieli gdzieś VL'kę :)
Mika29 - Wto Lut 15, 2011 22:23

A gdzie kupujecie Timę? Chyba czas dać inną karmę moim ''dziewojom'' :)
Mao - Wto Lut 15, 2011 23:07

Mika29, ja kupowałam na zooplus.pl ;)
Nakota - Wto Lut 15, 2011 23:23

I tylko tam kupisz :wink:
Cholina - Śro Lut 23, 2011 21:55

Pierwszy i ostatni raz kupiłam karmę dla gryzoni w sklepie zoologicznym. Ma ona dużo pszenicy i owsa a Zbyszek w ogóle tego nie ruszał :o wyjadł tylko dodatki :P
Dlatego kupiłam na wagę mieszankę z samych dodatków, to powybierał co mu smakowało, resztę zostawił. Teraz w ogóle nie chce jeść takiej karmy, wybrzydza strasznie :-P

Teraz jego dieta opiera się na wszystkim oprócz na paszy, za to je bardzo dużo i domownicy śmieją się z niego że ma duży "bebzon" :mrgreen: ale moim zdaniem wygląda normalnie, po prostu jest już duży :) chyba :)

aneczka1-13 - Czw Lut 24, 2011 10:08

Ja swoim aktualnie mieszam karmy Selektive, Tima, versele laga rat complete oraz dodaję frecią karmę też versele lagi.Uwielbiają to.
Martuha - Pon Mar 14, 2011 18:11

Ostatnio jak byłam w Kakadu trafiłam na karmę dla szczurów Bephar,karmił ktoś ty swoje ogonki ?Zastanawiałam się nad jej kupnem,ale w końcu kupiłam Versele laga,bo nie byłam pewna :/