To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - KnAS, czyli Klub (nie)Anonimowych Szczuroholików

Pyl - Pią Lut 14, 2014 17:20

Gamabunta, a który z nich jest z Wrocławia? I który z nich jest czarny lub czarny kaptur?
Gamabunta - Pią Lut 14, 2014 17:23

Pyl, wiem, wiem, żaden i to mnie boli. ;(
susurrement - Pią Lut 14, 2014 17:33

Oli, nie widzę powodu dla którego miałabym oddawać Lucka, skąd ten pomysł? to już wolałabym opcję, aby ten drugi był tymczasem (widoków na dom nie ma, króliki potrafią po parę lat szukać domów) i żeby zmienił dom, jeśli Lucek umrze. bo fakt, że to jest jedyne co mnie powstrzymuje: Lucy ma 5 lat, młody 1,5 roku. więc on (potencjalnie) zostanie kiedyś sam.
Oli - Pią Lut 14, 2014 17:46

susurrement, tyle, że po 5 latach tymczasowania możesz nie chcieć już go oddawać. ;) I pomysł wziął się jako propozycja rozwiązania trudnej sytuacji. Ten temat jest po to by nie zdobywać aprobaty w powiększaniu ilości zwierząt. :P
susurrement - Pią Lut 14, 2014 17:48

Oli, nie szukam aprobaty tylko głośno myślę. tylko nigdzie nie napisałam, że istnieje jakikolwiek powód do oddania Lucka.
Oli - Pią Lut 14, 2014 17:52

susurrement, spokojnie. ja przecież nigdzie nie pisałam, że powód jest, chociaż jak dla mnie to powód przygarnięcia drugiego zwierzaka do towarzystwa nie przerywa kręgu ciągłego dodawania zwierząt, a oddanie do towarzystwa dla innego zwierzaka krąg przerywa. przecież nikt Ci nie powie, że masz go oddać lub, że masz nie oddawać tymczasa. to też są moje myśli jedynie, wyrażam swoje zdanie. pamiętam, że niejednokrotnie mówiłaś, że nie chcesz mieć więcej królików, stąd moje takie a nie inne propozycje. jeśli chcesz mieć króliki nadal, to adoptuj tymczasa dla Lucka. :)
susurrement - Pią Lut 14, 2014 18:06

Oli, nie no wiem, wiem. bo nie chcę mieć stada królików - Lucka kocham bardzo, fanką gatunku tak generalnie to nie jestem żeby chcieć mieć stado jak szczurów, ale chcę też żeby miał dobrze.
no nic, pożyjemy zobaczymy.

Ninek - Pią Lut 14, 2014 18:56

Dla mnie zawsze kluczowe jest dobro zwierząt.
Stąd np mam bardzo mocne get more cats. Bo mam jednego a wiem, że koty lubią być po dwa. Poza tym jak wychowam jedynaka to później będzie trudniej dołączyć jakiegokolwiek kota (a jak mniejszych zwierzaków nie będzie i usamodzielnię się finansowo to marzy mi się trio).
Ale mi ogólnie na razie wystarcza jeden kot i szukam drugiego dla tego pierwszego, nie dla siebie.

Trzynastka - Pią Lut 14, 2014 20:10

Ninek napisał/a:
Dla mnie zawsze kluczowe jest dobro zwierząt.
Stąd np mam bardzo mocne get more cats. Bo mam jednego a wiem, że koty lubią być po dwa. Poza tym jak wychowam jedynaka to później będzie trudniej dołączyć jakiegokolwiek kota (a jak mniejszych zwierzaków nie będzie i usamodzielnię się finansowo to marzy mi się trio).
Ale mi ogólnie na razie wystarcza jeden kot i szukam drugiego dla tego pierwszego, nie dla siebie.

Miałam podobny problem z Filemonem. On bez innych kotów po prostu nie potrafi żyć. Jedynym wyjściem w mojej sytuacji było dobranie drugiego tymczasa, zdało to egzamin ;)

Oli - Pią Lut 28, 2014 21:57

i co? moje postanowienia znów są wystawiane na próbę :( jest czarne dumbo do adopcji, znowu... ;(
Ebia - Pią Lut 28, 2014 22:36

Oli, i jeszcze nie raz będzie :>
Oli - Sob Mar 01, 2014 01:12

Ebia, dziękuję, chociaż z moim szczęściem śmiem w to wątpić. :twisted: Od roku szukałam czarnego dumbo, a kiedy jakieś 3 miesiące temu postawiłam sobie szlaban na doszczurzanie (chcę ograniczyć stado do 4 sztuk z ewentualnym miejscem na dwa dodatkowe) to zaczęły się pojawiać i hodowlane i do adopcji... tym razem powstrzymuje mnie fakt, że to jednak samica (co nie jest problemem, ale jednak jest :P ) i mój nadprogramowy szczur z hodowli, który nie wiem czy się narodzi. :roll:
cornflakegirl - Sob Mar 01, 2014 09:02

Oli, jestem w identycznej sytuacji ;)
Cegriiz - Pią Mar 14, 2014 13:24

Proszę o zmianę postanowienia: nie doszczurzam się póki stado nie zmniejszy się do 5 szczurów. Do tego czasu nie przyjmuję również żadnych szczurów na DT.
Pyl - Pią Mar 14, 2014 13:39

Cegriiz, zmienione. Trzymam kciuki - z tymi DT to ciężka decyzja, ale raczej słuszna patrząc na to co się dzieje z DTciakami. Powodzenia!