Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Rissa - Wto Paź 19, 2010 22:10
Aktualnie mieszkam w Danii, a tutaj są kompletnie inne standardy cenowe, więc vitakraft jest stosunkowo tanią karmą. Niestety nie widziałam tutaj innej. Więc mam wybór; albo to albo jakaś supermarketowa mieszanka. Dziękuję za odpowiedź, chciałam się upewnić
W zoologicznym widziałam także naturalną, ekologiczną karmę dla gryzoni zapakowaną w papierową torbę, tylko było to 2-3 razy droższe.
agacia - Wto Paź 19, 2010 23:14
A w internecie?
sokrates - Śro Paź 20, 2010 08:14
Swojego szczurka karmię karmą JR Farm uczta dla szczura , z bardzo dobrym efektem .
Rissa - Śro Paź 20, 2010 09:38
O, w internecie udało mi się znaleźć karmę Xtra Vital i "Altronim dla szczurów i myszy" - ta jest karmą na wagę, ma bardzo dużo wariantów smakowych, przypomina z wyglądu suchą karmę dla psa czy kota. Miał ktoś styczność z tymi karmami? Po ankiecie widzę, że dużo osób używa karmy Xtra Vital, ale o tej drugiej pierwszy raz słyszę.
Sky - Śro Paź 20, 2010 17:42
Off-Topic: | Rissa - Blanca? |
Ja karmię swoje szczury Versele Laga Rat Nature zmieszaną z Best Friend Festival dla gryzoni ( o której już parę razy ktoś tu wspominał). Jak na swoją cenę(7 zł za 0,5 kg) BFF jest bardzo fajną karmą, bez kolorowych chrupek, robali czy starych orzechów, świetnie pachnie. Bardzo przypomina VL czy Xtra Vital, który właśnie kupiłam na spróbowanie dla ciurów.
Rissa - Śro Paź 20, 2010 17:59
Do Vitakraftu dodałam musli i trochę suszonych owoców. Jeden ogon wygrzebał kawałek suszonego kokosa większy od niego samego i trwa właśnie głośna kłótnia w klatce, bo braciszek nie chce się podzielić
karraska - Pią Paź 29, 2010 16:26
Co sądzicie o karmie Vitapol premium line? za 750g zapłaciłam 11,90zł
Off-Topic: | Nic innego nie było a przecież maluszki nie będą głodne, dopóki zamówiona Versele Laga nie przyjdzie. Zazwyczaj dostawali karmę na wagę z dużą ilością suszonych warzyw. |
mikuś - Śro Lis 03, 2010 17:26
ja karmie specjalnymi mieszankami dla gryzoni bo mam więcej niż tylko szczury ale moje i tak jedzą wszystko nie pożałuje im ciastek i frytek które kochają jedzą razem ze mną
greenfreak - Śro Lis 03, 2010 17:31
mikuś, szczury nie powinny tego jeść. Frytki = tłuszcz i sól, ciastka = cukier. Taki frykas kilka razy w całym życiu może jeszcze, ale na pewno nie regularnie
karraska - Śro Lis 03, 2010 17:37
mikuś, szczury nie powinny dostawać ludzkiego jedzenia! Jest o tym niejeden temat. Poza tym ogólne karmy dla gryzoni wg. mnie nie powinny być podstawową karmą a jedynie dopełnieniem.
Moi wczoraj dostali VL Rat Complete oraz VL Rat Nature. Dodatkowo dostają mieszankę na wagę. Prawie wszystko znika z miseczki a to co zostaje dorzucam do ciastek, które im piekę czyli i tak zostaje zjedzone
Zastanawiam się nad http://animalia.pl/produk..._Mouse_Pro.html
edit 17:56 03-11-2010
Ponawiam pytanie! Co sądzicie o Vitapol Premium Line??
Wiem, że firma nie cieszy się dobrą opinią, ale o dziwo karma jest chętnie zjadana. Teraz podaję ją w niewielkiej ilości, jako dodatek do VL.
mikuś - Czw Lis 04, 2010 15:55
ja nie daje im regularnie bo sama rzadko jem ale jak mi się zdarzy to dam im jedną frytkę a ciastka to tylko z ziarnami a normalnie to warzywa owoce lubią winogrona
quagmire - Czw Lis 04, 2010 16:06
karraska, pewnie nikt nic nie sądzi. Mnie od razu odrzuca, jak widzę Vitapol, więc tym nie karmię.
karraska - Czw Lis 04, 2010 17:02
quagmire, rozumiem. Jak już pisałam to było rozwiązanie tylko na kilka dni. Nie zamierzam włączyć na stałe do diety.
greenfreak - Czw Lis 04, 2010 17:07
karraska, każdy Vitapol to marna karma, ale jak Ci brakuje czegoś, co by zachęciło szczury do wyjadania całej miski, albo kilka dni nie miałabyś dostępu do innej karmy - krzywda im się nie stanie.
Rysiaczek - Śro Lis 10, 2010 14:47
Supreme Science Selective ma w sobie to coś. Przekonał się do niej nawet mój wybredny Asmodeusz (który końcem wąsa nie tyka Rat complete) Jak będzie chłopakom służyć to zostanie moją karmą idealną
|
|
|