Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
aneczka1-13 - Nie Wrz 26, 2010 14:20
Ale w JR Farm krokant nie ma ziaren ta karma została specjalnie bez ziaren zrobiona. Dlatego chce zmienić na tą karmę.
omry - Nie Wrz 26, 2010 16:29
Versele Laga:)
Wiewiora - Nie Wrz 26, 2010 17:49
versele laga rat complete i rat nature. znika wszystko z miseczek:)
kropka - Nie Wrz 26, 2010 18:21
versele laga rat complete, zgadzam sie z przedmówczynią znika w mgnieniu oka ;D
Mao - Czw Paź 07, 2010 12:44
W sobotę doszła do nas Tima Rattima i trochę się nią rozczarowałam. Ogólnie wygląda dobrze, ale moje szczury niezbyt chętnie ją jedzą z tego, co widzę. JR Farm znikał całkowicie przed upłynięciem doby, a TR zostaje... Może jeszcze się przekonają, chociaż nie sądzę
quagmire - Czw Paź 07, 2010 12:58
Mao, to masz chyba wyjątkowe szczury.
Moje uwielbiają
Mao - Czw Paź 07, 2010 13:15
Mnie właśnie to dziwi, karma wygląda naprawdę ładnie i do miski co prawda lecą na "hurra", ale wybrzydzają. Chrupki tak, ale np. zostawiły niektóre składniki, które zazwyczaj wyjadają na początku (np. dmuchane czy prasowane ziarno), nie mówiąc już o normalnym.
Chce człowiek dobrze, to jest BLE i "tamto było lepsze"
JR Farm zawsze znikał w mgnieniu oka, nic nie zostawało.
quagmire - Czw Paź 07, 2010 13:34
To chyba będziesz musiała zostać przy JR Farmie, chyba że się jeszcze przekonają
Rysiaczek - Czw Paź 07, 2010 20:33
Zakupiłam ostatnio JR Farm Wellness. Fakt dla mnie pachnie bardzo przyjemnie, wygląda dość przyzwoicie, chłopaki jedzą ale bez rewelacji(gardzą nawet krewetkami czy co to jest w tej karmie). Upaśli się i ostatnio zrobili się wybredni.
Marca - Czw Paź 07, 2010 21:13
Do tej pory cały czas był XtraVital. Ale było trochę elementów w karmie, których nie ruszały. Pomyślałam więc, że zamówię im coś innego. A w międzyczasie nim by doszło postanowiłam kupić karmę z Vitakraftu. I jestem pozytywnie zaskoczona. Tę karmę jedzą chętniej od poprzedniej. Do tego przybrały trochę na wadze(a to mnie cieszy... zwłaszcza z Iwana chudzinka była).
Mao - Czw Paź 07, 2010 21:27
quagmire, mają na to przynajmniej 2 miesiące (na tyle starcza mi 2,5 kg)
JR Farm jest jedyną karmą, której nie składują gdzieś po kątach kuwety, nie licząc care+.
maria89 - Pią Paź 08, 2010 08:26
Właśnie niedawno przestawiłam dziewczyny na XtraVitala i pewnie coś tam zostawiają, ale generalnie jedzą to chętnie. Z tego co zauważyłam, bardzo poprawił się wygląd ich sierści - pięknie lśni. Jak na razie jestem zadowolona, ale zobaczymy czy z czasem im się nie znudzi. Ciężko im dobrać karmę, próbowałam już chyba wszystkiego z VL czy JrFarmu.
Amelia - Pią Paź 08, 2010 20:38
Ja zazwyczaj karmie Versele Laga Rat Nature pałaszują
gadget - Sob Paź 16, 2010 14:45
Ja od dawna kupuje tylko VL Rat Complete. Z erwinkiem ['] przerobiliśmy chyba wszystkie karmy jakie były dostępne we wrocku i tylko ta mu podpasowała a czarek już wyjścia nie miał i jadł razem z nim i tak do tej pory
RAYA - Nie Paź 17, 2010 14:22
ja osobiście idę po prostu do zoologicznego i biorę za każdym razem coś innego... pewne skłądniki są zawsze odrzucone przez czurki moje ale nie wybrzydzają tak strasznie... uwielbiają kocią karmę niskobiałkową... i dostają ni tylko to co dla szczurów... krolicze, szynszylowskie i dla fretek też jedzą... nigdy im nic nie było a urosły ładnie i mają ładne futerko... do tego dostają jedzenie ludzkie... wiadomo że bez konserwantów i nie jakieś straszne bo sama bym tego nie zjadła... ale lubią niemal wszystko ... gdy się karmi wszystkim w granicach rozsądku to wszystko będzie dobre...
|
|
|