Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Zgredzia - Śro Sie 25, 2010 16:18
Dzisiaj kupiłam JR Farm Wellness Karma dla szczura. Panowie wcinają, aż im się uszy trzęsą. Pachnie bardzo przyjemnie miętą. Zawiera sporo ryżu "dmuchanego", gniecionej kukurydzy, fasoli szparagowej i grochu i różnych innych kwadracików i kuleczek.
Na kolację będą "Zioła Podstawowe Szczur" i "Natura Szczura" Herbal Pets
Ostatnio kupiłam Vitapolu "Viat Herbal Zielone warzywa dla gryzoni" niestety szczurki nie chciały tego jeść.
agacia - Śro Sie 25, 2010 23:16
Moje ziółek w ogóle nie tykają, naturę szczura tak umiarkowanie. Z JR Farm Wellness czy uczty szczura wybierali co lepsze kąski, ale dużo zostawało np. owsa. Teraz będę testować Time.
Zgredzia - Czw Sie 26, 2010 12:29
agacia napisał/a: | Moje ziółek w ogóle nie tykają, naturę szczura tak umiarkowanie. Z JR Farm Wellness czy uczty szczura wybierali co lepsze kąski, ale dużo zostawało np. owsa. Teraz będę testować Time. |
W JR Farm Wellness nie ma ziaren dlatego mi się podoba - u mnie zawsze ziarna zbóż zostawały. Uczty szczura jeszcze nie próbowałam. Na razie mam zapas karmy na jakieś 2 miesiące.
Zioła uwielbia jeden ze szczurków. Drugi woli świeże warzywka, ale ziółkami dla odmiany nie pogardzi
Anonymous - Nie Sie 29, 2010 17:22
Wiem ,że dziwne ale przez przypadek kupiłam karmę Versele-Laga DLA CHOMIKÓW
Czy mogę karmić nią szczury, czy wywalić i kupić nową ?
babyduck - Nie Sie 29, 2010 17:36
perruche, myślę, że nic się nie stanie, jeśli szczury zjedzą opakowanie chomiczej karmy.
RatsRules - Pon Sie 30, 2010 20:57
Vitacraft, od dzisiaj xD Jednak wydaję się być to solidna marka a po pozytywnych komentarzach i dotychczasowym apetycie mojej ciury wiem żę nie mam zamiaru jej krytykować.
Layla - Wto Sie 31, 2010 10:31
RatsRules, ja nie polecam tej karmy, te zielone kulki są paskudne i szczury mają kolorowe kupy.
PATY$$ka - Wto Sie 31, 2010 17:51
Właśnie kupiłam moim szczurom karmę dla szczurów firmy Tropifit. Normalnie jedzą Verslale-Laga, ale tym razem jej nie było. Szczerze mówiąc, jedzą ją, ale wolą Versale-Lage.
agacia - Czw Wrz 02, 2010 09:34
Dałam wczoraj chłopcom Time i posmakowała im. Tylko będę musiała uważać by ich nie utuczyć, bo strasznie dużo w tym słonecznika i dmuchanej pszenicy.
LalaAla - Czw Wrz 02, 2010 20:39
Ja dziś podałam pierwszy raz dziewuchom Xtra Vitala, żorły aż im się uszy trzęsły
mitgaja - Pią Wrz 17, 2010 12:47
Moja zajada na przemian Versele-Laga i Vitacraft, do których dorzucam jeszcze jakieś suszone owocki, pestki dyni i słonecznika, płatki kukurydziane i czasem orzechy. Innych nie próbowałam, ale jak widać trzeba będzie przetestować Xtra Vital .
susurrement - Pią Wrz 24, 2010 23:10
moim się nieco JR farmowa uczta z krabami znudziła, więc usiłuję ich przechytrzyć. tzn mieszam z JR farm wellness, care + i selectivem. taka mieszanka powinna im smakować; wygląda cudnie, tak różnorodnie.
ale odkryłam, że lubią duo rat&mouse
za to na complete wolą nasikać, zjedzą w ostateczności.
Anonymous - Sob Wrz 25, 2010 23:11
mitgaja napisał/a: | Moja zajada na przemian Versele-Laga i Vitacraft, do których dorzucam jeszcze jakieś suszone owocki, pestki dyni i słonecznika, płatki kukurydziane i czasem orzechy. Innych nie próbowałam, ale jak widać trzeba będzie przetestować Xtra Vital . |
Xtra Vital polecam jako podstawę żywienia. Na pewno często jest tak, że jest to główne menu w karcie szczurka. Ale nie ma, moim zdaniem, nad czym płakać: ma wszystkie potrzebne składniki.
Co do suszonych owoców uważaj, żeby w środku nie było pestki. Bywa różnie.
Płatki kukurydziane zawierają sól. Oczywiście nie można popadać w paranoję, że to, co zawiera sól to od razu do tak zwanego "kosza". Ja Gemowi podsypuję czasem kilka płatków mając jednak na uwadze, że w składzie znajduje się m.in. sól, barwniki i coś tam jeszcze. Swoją drogą pomyśleć... Lubella....
Moje (i muszę tutaj podziękować przede wszystkim Angels Dream która jest autentycznie aniołem ino nie wiem czemu na ziemi, tak widocznie ma być; pomogła mi również Layla i kilku osobom też by się przydały podziękowania ale na chwilę obecną jestem słaba i dążę do dokończenia postu...)
.... no i to właśnie koniec. Postu!
aneczka1-13 - Nie Wrz 26, 2010 11:44
A ja ostatnio jak kupiłam XtraVital to było w nim jakoś strasznie dużo ziaren które zawsze zostają. Nie zauważyliście czegoś takiego?? W moim przypadku to już się przestaje opłacać. Myślę żeby zmienić na JR Farm krokant ale niestety nigdzie nie mogę jej dostać w Poznaniu i chyba będę musiała zamawiać przez internet. Chyba że ktoś wie gdzie mogę dostać??W ogóle ciężko jest z dostaniem produktów tej firmy. widziałam ją tylko w Panoramie ale Krokanta tam nie ma. Chociaż maja dużo smakołyków tej firmy.Jeśli ktoś wie to naprawdę będę wdzięczna.
greenfreak - Nie Wrz 26, 2010 13:09
aneczka1-13, jak dla mnie w JR Farm też jest sporo ziaren i drobiazgów, przynajmniej w krewetkowym. Wprawdzie mi wszystko znika, ale mieszam to z większą ilością Rat Nature i Complete i wydaje mi się, że mieszanie jest najlepsze. Jak nie mieszałam jakiś czas, to z RN też zostawały, te zielone chrupki
|
|
|