O szczurach ogólnie - Szczury a upały 

hekatomba - Czw Cze 20, 2013 10:18
  Szczurówka, można. Należy jednak pamiętać, aby woda była w temperaturze pokojowej.
												 unicorn - Czw Cze 20, 2013 10:19
  Szczurówka, można, tylko nie lodowatą oczywiście.
												 mmarcioszka - Czw Cze 20, 2013 22:00
  Szczurówka, zastanów się tylko, czy warto - wszystko będziesz miała rozchlapane dookoła,  a zapach mokrego szczura nie jest najpiękniejszymi perfumami    
												 vika - Pią Cze 21, 2013 07:59
  mmarcioszka ja tam nie wiem jak pachną Twoje szczury ale moje dalej Nizoralem   :D:D a kąpałam je jakieś 2 miesiące temu w szamponie, a teraz notorycznie jak idę myć włosy to Fifka mi towarzyszy i bawi się prysznicem     wygląda to komicznie, jest przy okazji mokra ale nie do samej skóry i jak ją wącham to dalej czuję Nizoral     i zastanawiam się czy źle go spłukałam czy tak długo może się utrzymywać na szczurzej sierści   
												 Oluś - Pią Cze 21, 2013 08:57

| mmarcioszka napisał/a: | 	 		  | zapach mokrego szczura nie jest najpiękniejszymi perfumami     | 	  

Ja tam lubię zapach mokrego szczura    Ale ja to w takich kwestiach zawsze inna byłam  
												 mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:02
  vika, moim zdaniem coś jest nie tak, skoro szczury 2 miesiące pachną Nizoralem... Może ich nie spłukałaś dobrze, albo za dużo szamponu użyłaś?

Szczurówka pisałą o wlaniu SAMEJ wody do "baseniku" i wstawieniu do klatki, więc zapach gwarantowany, to zapach mokrego szczura, a nie jakiegoś szamponu.

olus_165, oj tam, każdy lubi co innego  
												 Mao - Pią Cze 21, 2013 10:09

| mmarcioszka napisał/a: | 	 		  | Szczurówka pisałą o wlaniu SAMEJ wody do "baseniku" i wstawieniu do klatki, więc zapach gwarantowany, to zapach mokrego szczura | 	  

Ba, żeby to był tylko mokry szczur. Niektóre lubią sobie siknąć do basenu, więc minimum raz dziennie polecam wymieniać wodę  
												 mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:11
  Tak, jak ma się brudaski, to jeszcze dochodzi mocz rozcieńczony w wodzie i rozpaćkane bobki  
												 Szczurówka - Pią Cze 21, 2013 10:12
  Mi została taka kuweta po kocie:

Ona nie jest duża i jest bardzo niziutka...

Więc mogłabym ją wykorzystać jako basenik  
												 mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:17
  Szczurówka, przemyśl to jeszcze... Może warto wykąpać szczury raz poza klatką, w w wannie np.? Też się ochłodzą  
												 unicorn - Pią Cze 21, 2013 10:20
  Moje dziewczyny z baseniku tylko piły wodę.  
												 Oluś - Pią Cze 21, 2013 10:22
  Ja daję starą blaszkę z wodą jak wypuszczam szczury na wybieg. Ale nalewam malutko wody (tak po szczurze kostki) i jak chcą to się taplają. I nie ma problemu siuśków i rozpaćkanych bobków  
												 Aghaa - Pią Cze 21, 2013 10:24

| unicorn napisał/a: | 	 		  Moje dziewczyny z baseniku tylko piły wodę.    | 	   u mnie jest dokładnie tak samo   
												 limomanka - Pią Cze 21, 2013 10:33
  U nas też basen tylko na wybiegu - i tak mam mnóstwo sprzątania przy tylu klatkach (jakoś 5 mi się nazbierało    ) - a przy okazji zapewniam im atrakcje na wybiegu. Nie każdy szczur lubi się kąpać.
												 Ninek - Pią Cze 21, 2013 10:34
  Moje poprzednie stado kilka razy dostawało basen na wybieg. Wrzucałam tam drobno pokrojoną marchewkę i miały frajdę z wyciągania jej (a normalnie nie chciały w ogóle jeść marchewki, widocznie z wody smaczniejsza    ). Byłam w szoku, bo nie było takiej baby, która by się choć trochę nie zamoczyła. Każda chociaż łapkami grzebała w wodzie a najodważniejsze moczyły całe głowy   

| 

|  

|