Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Devona - Nie Maj 02, 2010 16:18
Shy_Lady napisał/a: | Devona, ja zamierzam kupić teraz 20kg rat&mouse bo wiem że Oleczka takie ma | Ja mam właśnie taki "woreczek", kupiłam w Planecie. Chciałabym, żeby Complete też w takich sprzedawali.
agacia - Pon Maj 03, 2010 19:33
Ja swoim łobuzom kupiłam niedawno JR Farm Uczta szczura z krabami, ale niestety za dużo w tym ziarna, które pozostaje nietknięte. Trochę im to mieszam z rat complete i snack nature w małych ilościach, bo chciałam, żeby mieli urozmaicenia trochę, ale chyba powrócę do samego rat complete lub jakiegoś innego granulatu.
frommicrowave - Pon Maj 03, 2010 21:41
ja się zastanawiam nad jakąś ucztą szczura, dużo osób pisało pozytywnie o tej z krabami - warto spróbować? A może jakąś inną?
agacia - Pon Maj 03, 2010 21:50
Moi chłopcy wyjadają z niej wszystko oprócz tego owsa
baradwys - Pon Maj 03, 2010 21:52
a moi ostatnio w Owsie gustują "żeby Twój szczurek zjadł wszystko karm go rat & mouse pro" cudowna karma
Devona - Pon Maj 03, 2010 22:34
agacia napisał/a: | Moi chłopcy wyjadają z niej wszystko oprócz tego owsa | Jeśli trafi się na opakowanie, gdzie jest tego owsa za dużo, to szczury nie zjedzą takiej ilości same z siebie, chociaż po przetrzymaniu nawet owies jadły . Ogólnie "nie lubię" karm typu musli właśnie dlatego, że trafiają się naprawdę różne opakowania, raz jest za dużo ziarna, innym razem za dużo chrupek . W granulacie jest zawsze granulat i jestem jego fanką od niedawna .
frommicrowave - Pon Maj 03, 2010 22:36
nooo granulat schodzi szybciutko, sypnę na noc świeżą porcję i rano zostaje tylko Rat Pro
Devona - Pon Maj 03, 2010 22:48
frommicrowave napisał/a: | nooo granulat schodzi szybciutko, sypnę na noc świeżą porcję i rano zostaje tylko Rat Pro | Rat Pro to też granulat . To właśnie nasza "karma podstawowa" .
baradwys - Pon Maj 03, 2010 22:51
Devona, My też się na nią zdecydowaliśmy jest naprawdę świetna trochę Timy dla rozpusty i wszyscy są szczęśliwi
Devona - Pon Maj 03, 2010 23:00
Shy_Lady napisał/a: | trochę Timy dla rozpusty i wszyscy są szczęśliwi | U mnie dla rozpusty jest Complete i Natura Szczura, których Gina mnóstwo wygrała . Timę oddam myszom mojego brata, wyraźnie podpasowała im ta karma .
baradwys - Pon Maj 03, 2010 23:01
Off-Topic: | Devona, moich było tylko troszkę i już ich nie ma bo też siostrze dałam |
frommicrowave - Wto Maj 04, 2010 00:26
Devona no wiem wiem
u mnie Complete schodzi jak woda a Pro to już w ząbki kłuje.... zastanawiam się czy nie przetrzymać bandy na samym Pro żeby się nauczyli że to też jest jadalne
zuuzuushii - Wto Maj 04, 2010 12:03
no ja tez się nad tym zastanawiam, mam paczuszkę z wystawy i szkoda by było, żeby się zmarnowała.
u mnie jest taka kolejność- Supreme Science Selective która uwielbiają.
od jakiegoś czasu mieszam ją z Complete którą potrafią już zostawić (aha! i wkurza mnie, że po niej zostawiają wszędzie czerwone okruchy na półkach)
a tych drewnianych kołków z pro to właściwie w ogóle nie ruszają...
Kuzyn - Śro Maj 12, 2010 22:29
Ostatnio w zoologu zrobiłem większe zakupy i kupiłem dużo różnych pokarmów. W tym wiaderko 2kg z Vitapolu - dopiero w domu zauważyłem robaczki w środku. Pojadę zwrócić
kolby też z Vitapolu - po rozpakowaniu śmierdzą jak żywica z drzewa a nie jak pokarm. Naprawdę mocno. Jak choinka do samochodu o zapachu leśnym. Zwrócić, wywalić, czy wywietrzyć? ...Więcej nie kupię pokarmu z tej firmy.
Inne pokarmy w porządku - VersaleLaga.
maris - Śro Maj 12, 2010 22:43
Kuzyn, kolby vitapolowe tak mają i nie jest to ich wadą. Wg mnie jest to ładny zapach Są to jedyne kolby jakie moje sierściuchy chcą jeść, więc daję im od czasu do czasu - smak serowy. Czasem jeszcze bekon przejdzie, ale jedzą z ociąganiem się. Innych firm i smaków nie lubią. Jedzenia podstawowego z vitapolu nie polecam, versele laga to dobry wybór
|
|
|