Mioty urodzone - rok 2013 - Miot I2 SunRat's
lovekrove - Wto Gru 02, 2014 01:07
USG wykazało liczne zmiany na wątrobie i w okolicach. Albo nowotwory albo ropnie. Chudł w oczach. Został na 3 dni w Pulsvecie. Dostawał kroplówkę, sinlac, steryd. Dalej chudł. I wciąż mrużył oczy z bólu. Dr Strąk mówiła, że nie wie co doradzić, że powinno w poniedziałek zostać zrobione USG. Ale doświadczenie podpowiadało mi, że to bez sensu. Chudł. I cierpiał. Stwierdziłam pierwszy raz, że nie chce zwlekać i nie chcę walczyć, bo wiem, że nie wygram. Nie mogę sobie tylko wybaczyć tego, że nie mogłam być przy nim podczas usypiania, bo pani doktor stwierdziła, że pobawi się w psychologa i dla mojego "komfortu psychicznego" nie pozwoli mi przy nim być, po czym zaproponowała, że może mi go przynieść jak już go uśpi. Strasznie jestem o to zła, bo moim obowiązkiem jest być przy każdym do samego końca...
Umówiłam się, że sami lekarze przekażą informacje na temat sekcji, aczkolwiek poprosiłam także o wysłanie ich na maila.
Pyl - Wto Gru 02, 2014 08:41
lovekrove, miałaś rację, żeby nie czekać - mysz już szczęśliwy i tylko tutaj nam żal i pusto. Ale jemu lepiej.
Trzymaj się ciepło i nie obwiniaj nieobecnością przy usypianiu - czasem dla nas też trzeba nieco oddechu od najtrudniejszych chwil. Ważne, że miałaś siłę podjąć decyzję - to się dla niego bardziej liczy.
pszczoła - Wto Gru 02, 2014 20:42
lovekrove, tak bardzo mi przykro
monika123 - Sob Sty 10, 2015 09:58
Hej, witamy z Iszą. Jestem ciekawa co u reszty rodzeństwa słychać? Isza zrobiła się leniwcem, tylko by jadła, spała i lizała palce.Ale zdrowotnie ok, byliśmy na przeglądzie w zeszłym miesiącu, wszystko prawidłowo , waga 466 tylko .
Pyl - Pon Sty 12, 2015 11:42
U nas też ok.
Icek po kastracji wyluzował i taki stan się utrzymuje. Całe stado szaleje a on jest najspokojniejszy w tym wariatkowie. Waga jakoś kole 500g - idealnie przy jego długości, nawet czasem go dodatkowo podkarmiam
Iryt ma obecnie ciężkie chwile ponieważ łącze stada, ale mimo bujnej przeszłości i trudnych ogonów do łączenia radzi sobie nad podziw dobrze. Było kilka "rozmów" z nowymi kolegami, ale największa rana miała ze 3 mm długości Brzuszek nadal wygolony, ale może nowi koledzy zapewnią nieco atrakcji i nie będzie czasu na lizanie. Tylko waga cały czas pokazuje 600-610, a teraz pewnie strzeli w górę, bo łączenie to u mnie zawsze nadmiar dostępnego jedzenia.
Zasadniczo Icek i Iryt to zupełnie, absolutnie różne ogony - w życiu bym nie powiedziała, że to rodzeństwo. Ale oba kochane
Pozdrawiamy resztę rodzeństwa.
marcique - Czw Sty 22, 2015 16:36
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10945673_1048276365188131_9103768430982245519_n.jpg?oh=3839dc85bc829a2a3797d80acbcef045&oe=55250667
Influenza z córkami: Leprozją i Malarią
MrsWetka - Wto Lut 24, 2015 01:32
W dniu dzisiejszym została uśpiona Iskierka (23.02.) :'(
Z tego co się dowiedziałam po sekcji (póki co telefonicznie)- miała dużego guza przysadki mózgowej, powiększoną wątrobę i śledzionę i to najprawdopodobniej przez serce ... Miała również torbiel na jajniku. Oczywiście przez ostatnie 2,5 miesiąca była na kabergolinie ... Na początku zareagowała na lek, niestety nie trwało to długo... i po zwiększeniu do maksymalnej dawki.. nie było żadnej poprawy Również dostawała Prillium na serduszko.
Dzielnie walczyła .. niestety guz w końcu ją pokonał Miała typowe objawy przysadkowe. Przez ostatnie dni spożywała tylko i wyłącznie kaszki, gerberki.. gdyż nie dawała rady utrzymać jedzenia w łapkach, ani złapać je do pyszczka. Dostała również steryd ( bez żadnej poprawy), leki przeciwbólowe ( meloksykam, potem tramadol). Na wizycie u p. dr Wdowiarskiej została podjęta ta najtrudniejsza decyzja .. o eutanazji mojego Aniołka:( Cierpiała.. mrużyła oczkami, zgrzytała zębami.. Nie chciałam jej dłużej męczyć:(
Tak bardzo za nią tęsknię, tak jak i jej stadko składające się z 5. dziewczyn :'(
Pyl - Wto Lut 24, 2015 13:12
MrsWetka, smutno bardzo. Przecież one są jeszcze młode
monika123 - Wto Lut 24, 2015 17:27
MrsWetka przykro
monika123 - Pią Mar 13, 2015 22:33
Wszystkiego najlepszego z okazji drugich urodzinek dla wszystkich Kolejnych latek w pełnym zdrowiu !
Pyl - Pią Mar 13, 2015 22:41
Co??? Przegapiłabym podwójne, Ickowo-Irytkowe urodziny?!?
Nie wierzę, że to już, to jakaś zmyła!
monika123 - Pią Mar 13, 2015 22:44
Pyl, uwierz.To już dwa lata
Pyl - Pią Mar 13, 2015 22:55
monika123, NIEMOŻLIWE!!! Toć to dzieciaki!
pszczoła - Sob Mar 14, 2015 00:12
Tak! Wczoraj pamiętałam. Zdrówka dla moich wnusiów
marcique - Sob Mar 14, 2015 19:24
2 lata! jeeeej, ale ten czas leci
|
|
|