O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Cegriiz - Pon Paź 03, 2011 21:02
Asica21, uwierz mi, ja też nie
mini - Wto Paź 04, 2011 18:04
Znowu ja Tum razem z Jimi:

Anonymous - Wto Paź 04, 2011 18:51
dumbo st siamese seal point z bardzo kiepskim wybarwieniem albo znaczeniami.
Majszczur - Wto Paź 04, 2011 19:05
Viss napisał/a: | z bardzo kiepskim wybarwieniem albo znaczeniami | a dlaczego kiepskim?
Anonymous - Wto Paź 04, 2011 21:49
Ponieważ prawidłowo wybarwiony syjam ma pointy na 4 łapach, na pyszczku prynajmniej do uszu, uszy i zadek.
Np. Leto Nakashy jest wybarwiony bardzo dobrze.
Majszczur - Wto Paź 04, 2011 22:10
buuuuu, porównując z Leto to moja BaBunia też okazała się Kiepska
nie bardzo rozumiem, że "na pyszczku przynajmniej do uszu" ?
Kasik - Wto Paź 04, 2011 22:16
Viss, ja się nie znam, ale zapytam, czy to na pewno jest siamese? A nie himalayan? A jeżeli nie, to na jakiej podstawie można to wnioskować?
Asmena - Wto Paź 04, 2011 22:44
Majszczur napisał/a: | nie bardzo rozumiem, że "na pyszczku przynajmniej do uszu" ? |
Ta ciemniejsza 'łatka' sięga bardzo wysoko- u Twojego szczura ledwo sięga oczu, u Leto- jest po same uszy
Oli - Wto Paź 04, 2011 23:17
Kasik napisał/a: | A nie himalayan? | ja w pierwszej chwili pomyślałam, że szczuras to himek, bo ma dość białe futro.
Kasik napisał/a: | to na jakiej podstawie można to wnioskować? | syjam bazę jasnego futra ma kremową, himek ma białą, ale to nie jest taka 100% reguła, jednak według mnie dość istotny wyznacznik. według mnie szczur ze zdjęcia to himalayan seal point i wtedy jest całkiem ładnie wybarwiony.
Anonymous - Wto Paź 04, 2011 23:30
Kasik napisał/a: | Viss, ja się nie znam, ale zapytam, czy to na pewno jest siamese? | zdjęcie oczywiście przekłamuje, ale syjamki są ciepło kremowe, jeśli mocno wybarwione to wręcz żółtawe. A himki muszą być białe. Białe białe, bez plam złamanej bieli. Dlatego szczerze wątpię, ze to himek. No chyba, ze mój monitor aż tak przekłamuje, to możliwe.
Majszczur, twoja Bunia nie jest może jak Leto ale ma przepiękne ciemne uszka, a tak ciemne w całości rzadko się zdarzają, jest piękna.
Majszczur napisał/a: | nie bardzo rozumiem, że "na pyszczku przynajmniej do uszu" ? | im większe są pointy tym lepiej, dlatego zarówno na gówie jak i reszcie powinny być jak najrozleglejsze. Np. prawie cała głowa, wysoko łapki, a z tyłu do połowy pleców.
Asmena - Wto Paź 04, 2011 23:33
Viss napisał/a: | No chyba, ze mój monitor aż tak przekłamuje, to możliwe. |
Ja na moim widzę białego szczura...
Majszczur - Wto Paź 04, 2011 23:35
Asmena napisał/a: | u Twojego szczura ledwo sięga oczu | u mojej szczury, której w tym wątku nie prezentowałam sięga tak
Anonymous - Wto Paź 04, 2011 23:35
Asmena napisał/a: | Ja na moim widzę białego szczura... | serio?? W takim razie sprawdzę w pracy, tam mam monitor graficzny.
Cegriiz - Wto Paź 04, 2011 23:36
U mnie pod kątem wychodzi bardziej kremowy niż biały
Anonymous - Wto Paź 04, 2011 23:38
Majszczur, Bunia jest b. ciemnym sealem, pięknym i te uszyska.. ale to ciągle za mało na naprawdę dobrze wybarwionego. Poproście wunię, to wam pokaże swojego czempiona pointowego.
|
|
|