To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot M2 SunRat's - rez. str. 7

Pyl - Pią Lut 20, 2015 23:49

Off-Topic:
gryska, wiem, że to teraz nic nie pomoże (a w szczególności przy zapaleniu jelit), ale na wszelki wyp dla kolejnych ogonów poczytaj o dawkowaniu kabergoliny - jest opisane w pierwszym poście wątku o guzach przysadki.

Pyl - Śro Mar 18, 2015 14:19

Melduję, że Much ma podejrzenie zapalania ucha środkowego.
Oczywiście nic nie widać, ale jest znacząca bolesność w okolicach ucha - przy badaniu wziernikiem aż syczał ze złości i bólu. Chodzi ostatnio podminowany, nieznacznie mruży oczka i ciągle tłucze się ze stadem - stąd podejrzenie, że coś jest nie tak. Eh...

SzczurLOVE - Czw Mar 19, 2015 13:16

Pyl, dużo kciuków dla Muszka żeby wszystko się dobrze skończyło :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Mao - Pią Mar 20, 2015 23:01

Pyl, kciuki ode mnie dla Muszka. Po co się do niego przypałętało takie coś...

:kciuki: :kciuki: :kciuki:

Pyl - Pią Kwi 17, 2015 22:10

Tia... ucho nadal boli, choć mniej, nadal nic w nim nie widać, RTG puszek bębenkowych też nic nie wykazało. A Much nadal "taki nijaki". No to zrobiliśmy badanie krwi i mamy podwyższone parametry wątrobowe :(

Ja wiem, że on był najsłabszy, ale już nie jest i niech się te choróbska od niego odczepią!

gryska - Sob Kwi 18, 2015 16:54

Kciuki moooooocne dla braciszka M&M&Msów moich :kciuki: :kciuki: :kciuki:
smeg - Sob Kwi 18, 2015 16:59

Siostry też kciukają za Muszka, niech walczy dzielnie :kciuki:
Mao - Nie Kwi 19, 2015 23:01

I od Madary :kciuki:
Pyl - Pon Kwi 20, 2015 10:17

Nie wiem czy to złudzenie czy nie, ale mam wrażenie, że Much ma nieco bardziej otwarte oczka. Nie wiem czy to możliwe po paru dniach podawania leków na wątrobę czy też to zbieg okoliczności, ale na wszelki wyp nie puszczajcie kciuków - działają :)
Pyl - Śro Kwi 22, 2015 09:51

Donoszę uprzejmie, że Much ma zdrowe serduszko. Byliśmy wczoraj zrobić echo serca, bo na RTG (przy okazji kontroli puszek bębenkowych) wyszła nieco powiększona sylwetka serca. Na szczęście wszystko jest w porządku - a nawet serce jest ciut mniejsze niż wynika z rozmiaru szczura (Much jest bardzo długi) :P
A doktor powiedziała, że po poprawa po paru dniach leczenia wątroby może być, więc może to to :mrgreen:

Pyl - Czw Maj 28, 2015 14:26

Z atrakcji - Much dostał wczoraj dziaba w kark. Niby normalne "dopuszczalne" miejsce i specjalnie nie krwawił. Szkoda tylko, że po paru godzinach miał na karku gulę wielkości orzecha włoskiego, pokładał się i nie trzymał temperatury :/ Mamy za sobą nocną wizytę u weta - z dogrzewaniem i tlenoterapią... Rano już lepiej, mam nadzieję, że na stałe, a nie tylko jako wynik działania sterydu. Eh...

A jak rodzeństwo?

smeg - Czw Maj 28, 2015 14:48

Biedny Muszek, ciągle jakieś przygody go się czepiają :glaszcze: Kciuki za zdrowie brata!

Mortadelka i Margolcia to dla mnie cały czas maluchy - a to już prawie 1,5 roku :shock: Dziewczyny na szczęście są zdrowe, Mortadela nawet nigdy nie była u weta, Margo tylko raz, gdy chrumkała. Kilka miesięcy temu stado nam się trochę przerzedziło, a ja nie zmniejszyłam racji żywnościowej, więc dziewczyny korzystając z tego trochę się zaokrągliły :oops: Muszę jakąś dietę im wprowadzić, zwłaszcza spokojnej i niechętnej do biegania Margolci ;)

Pyl - Czw Maj 28, 2015 16:48

smeg, od początku było to dziecko wojny - i tak się cieszę, że zdrowo wyrósł i ma już te niemal 1.5 roku za sobą. Ale faktycznie dziab nie ma związku z uchem i mógłby być mu odpuszczony...
Doktor właśnie napisał, że stan jest bez zmian, więc powinno być ok.

Wycałuj dziewczynki i niech dalej będą maluchami :)

gryska - Pon Sie 24, 2015 22:13

U nas jutro o 13:00 operacja Małej Mi. Jakiś guzek zrobił się między przednimi łapkami. Wygląda na gruczolaka. Wyłapany szybko, a Mała Mi zdrowiutka, więc MUSI być wszystko ok.
Kciuki nam się jednak przydadzą....

Moja Maja zdrowiutka i tłuściutka. Niestety mimo 3 ruchliwych pcheł w stadzie, obie eMki wolą spać niż brykać.

Mao - Pon Sie 24, 2015 23:10

gryska, macie kciuki.

Oby było OK :kciuki: