Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
lamia - Pon Lis 30, 2009 20:11
cytryn007, nie znalazłam Timy we Wrocławiu, ale jak do mnie przyjdzie w paczce z zooplusa, mogę Ci trochę odsypać na spróbowanie
cytryn007 - Pon Lis 30, 2009 22:08
o dziekuje bardzo chętnie! jeszcze i tak zajrze w kilka miejsc moze gdzies akurat się uda
LaCoka - Czw Gru 03, 2009 15:33
Cytryn możesz spróbować z xtra vitalem, jak moje paskudy były malutkie to chętnie to zajadały ale przy tak dużym stadzie jakie mam teraz również planuję się zaczaić na timę, bo będzie to bardziej ekonomiczne (a poza tym czytałam sporo pozytywnych opinii)
Off-Topic: | Cytryn pozdrowienia z szafy ;D |
Anonymous - Wto Gru 08, 2009 17:16
omygy, przy okazji megazakupów w Planecie zamówiłam na spróbowanie paczuszkę Rat&Mouse Duo czy tam Pro czy tam łotewer, granulatu, wiecie o co chodzi i nie wierzę oczom mym własnym, chłopaki to JEDZĄ!!!! jak kiedyś dostałam trochę od Viss, kiedy jeszcze było stado dziewczyn, to traktowały to jak ściółkę i nawet wąchać nie chciały, skończyło się na dosłownym i przenośnym olaniu... a chłopaki wcinają super, jak mi się skończy to dobre 25 kilo Witte Molen z dodatkami, zacznę kupować granulat
lamia - Wto Gru 08, 2009 17:46
Dotarła do mnie wreszcie Tima - chłopaki zjadają wszystko i nie wybrzydzają. Polecam więc z czystym sumieniem.
Będąc w Kakadu, kupiłam też z ciekawości karmę z Herbala. Ot, dla urozmaicenia diety. Efekt - lepszego nie mogłam się spodziewać - badylki baaardzo posmakowały ogonkom. Tak więc i tę mieszankę polecam.
W takim wypadku chyba nie będzie mi się chciało bawić w mieszanie karmy własnoręcznie
Anonymous - Wto Gru 08, 2009 18:04
Ja teraz zamiast Timmy zamówiłam to - http://www.zooplus.pl/sho...y/jr_farm/30834 . Schodzi genialnie, zupełnie jak Timma
L. - Wto Gru 08, 2009 18:12
moje laski zjadają wszystko co maja w misce.
3/4 Rat Complete
1/4 Snack Crispy
(Versele Laga)
zamiast Snack Cripsy VL co jakiś stosuje zamiennik w postaci Uczta dla szczura z krabami/Uczta dla młodych szczurów JR FARM
Z HP czy Zuzali zrezygnowałam jako stałego dodatku.
A jeśli już kupuje to są to: banany, brokuły; suszone maliny
A ziółka mają jak wygrają na wystawie
**
jak mam miot karma jest ta sama tylko dla maluchów stosuje odwrotne proporcje i dostają JR'a;
czyli:
3/4 Uczta dla młodych szczurów JR'a
1/4 Rat Complete VL
Devona - Wto Gru 08, 2009 18:42
Ren, u nas od jakiegoś czasu jest to stała alternatywa dla Timy , tylko ostatnio trafiło się fatalne opakowanie, strasznie dużo owsa, ogony nie zjadają go w takich ilościach.
Nietoperrr... - Śro Gru 09, 2009 00:06
Tak czytam i czytam...Ja tam wolę chyba jednak sama robić karmę dla swoich Siedmiu Wspaniałych...Bez ulepszaczy,konserwantów,spulchniaczy i dodatków smakowo-zapachowych...Wyjazd na giełdę co jakiś czas lub do rodziny na wieś i...wydaje mi się to tak jakoś zdrowiej dla ogonów...Niby na kartonowym opakowaniu pisze co jest w środku,ale jakoś tak nigdy do końca nie wierzę w rzeczywisty skład...Chęć wysokiej sprzedaży zataja pewne szczególiki...
futrzasta - Pią Gru 11, 2009 10:42
my mamy:
XtraVital Rat Premium Food
Beaphar Care +
VL Rat Complete- nawet pies się zajada
VL Rat Nature
VL Rat & Mouse Pro -jak na razie nie przypadło do gustu ani szczurkowi ani myszce
VL Cuni Crispy -jako taki dodatek do całości
wszystkie kolorowe granulki bardzo smakują
do tego jeszcze z Herbal Pets:
Grysik witaminowy z algami
Owoce pól i lasów
Zioła podstawowe
Chipsy naturalne-gruszka, banan, brokuł, pomidor
Proso
Ziołowa natura
karola - Pią Gru 11, 2009 11:06
Parę dni temu skończył się u mnie granulat Science Selectiv Szczur i zamówiłam JR Farm Uczta dla szczura z krabami (chociaż na mój gust to są krewetki ) i jest ok. Obie dziewczyny zjadają bez problemu. W misce jednak nagminnie zostaje owies-jakby był niejadalny albo gryzł w podniebienie.
To nie pierwsze podejście do JR i nadal jestem zadowolona. Chociaż z drugiej strony granulat wydawał mi się lepszym rozwiązaniem.
Oli - Pią Gru 11, 2009 12:48
karola napisał/a: | JR Farm Uczta dla szczura z krabami (chociaż na mój gust to są krewetki ) | to zapewne ani to ani to, tylko surimi
karola - Pią Gru 11, 2009 15:31
Oli, ale to nie jest miazga z ryb tylko suszone żyjątka Zaraz wygrzebię kilka i wstawię zdjęcie...
O, proszę:
Jak dla mnie to nie kraby. Bardziej krewetki.
futrzasta - Pią Gru 11, 2009 16:56
przecież to ryby
hydroxyisohexyl - Pią Gru 11, 2009 19:40
Jak na razie moje ogony co i rusz mają nową karmę. Zaczynaliśmy od Vitapolu, ale po przeczytaniu na różnych forach komentarzy nt. tej karmy i wysłuchaniu gromów, które co i rusz ktoś na nią ciskał, zrezygnowałam. Potem mieliśmy jakieś smaczności z Vitakraftu i to chłopakom bardzo smakowało, teraz z kolei mamy Verse-Laga - Prestige i nie jestem jakoś specjalnie nią zachwycona, tym bardziej ogony, poza tym karma średnio pachnie, to tylko ta partia, czy każda tak jedzie?
Poza paczkowanym żarciem dorzucam szczurom do miski pestki z dyni, za którymi przepadają i płatki kukurydziane, a od czasu do czasu dostaną w nagrodę suchą karmę dla kota. A no i suszoną marchewkę z Herbal Pets, którą wzgardziły świnki morskie moich współlokatorów
|
|
|