To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

Mangusta - Sob Wrz 25, 2010 18:14

ok dostałam odpowiedź od gościa z allegro i wcale nie jest taki straszny jak go opisujecie. Super Silver wymyślił sam, ponieważ ściągnął zza granicy taką partię szczurów, jakich jeszcze wcześniej nie widział a ponoć niejeden raz już mnożył standard husky (ile w tym prawdy to nie wiem, ale gadał z sensem). Cenę tłumaczył tym, że jak sprzedawał po 5zł to przychodzili do niego po szczury gówniarze, którzy chcieli trzymać szczury w słoikach.

oczywiście w żaden sposób nie zachęcam do ewentualnych zakupów, z resztą cenowo mimo wszystko jest spora przesada ale gościu sprawia wrażenie jakby nie było mu wszystko jedno gdzie jego szczury trafią. Mówił też że jego szczury zdarzają się na wystawach, ale to chyba raczej nie polskich ;)

dudzia - Sob Wrz 25, 2010 18:29

Mangusta, a pytałaś o co z tą wysyłką kaman? czy to faktycznie by zniechęcić czy po prostu nie widzi w tym nic zlego?
Mangusta - Sob Wrz 25, 2010 19:09

tak jak pisałam wcześniej, ma to odstraszyć potencjalnych chętnych na PP. Tylko ten brak wysylki pkp/pks mnie dziwi, ale widocznie gość nie ma czasu na to.
baradwys - Sob Wrz 25, 2010 19:14

Devona, chodzi o możliwość pisania przez gości ;)

a co do wysyłki to zwróćcie uwagę, że Pan liczy 30zł za transporterek a 20 za przesyłkę ;)

mrófka - Nie Wrz 26, 2010 00:34

fajnie Mangusta, że z nim pogadałaś i sama sprawdziłaś, że nie taki diabeł straszny jak go malują :)

No to teraz można by faktycznie spróbować pana podpytać, co sądzi o stowarzyszeniu itd. Uświadomić, co do odmian no i jak to z tym rozmnażaniem być powinno. Podkreślam spróbować i podpytać, co bym się zaraz tłumaczyć nie musiała ;)
Zawsze taki ktoś lepszy uświadomiony i zrzeszony niż allegrowicz, a jak ma układy z zagranicznymi hodowlami to tym lepiej.

Nakasha - Nie Wrz 26, 2010 00:54

Poza tym nieświadomość nawet co do odmian może być tragiczna dla szczurów - nie wolno łączyć pewnych odmian, np. pearli z pearlami, a u ogonków high - white występuje duże ryzyko megacolonu. Jeśli ten pan tego nie wie i nawet nie chce się dowiedzieć, a do tego nie potrafi rozpoznać danej odmiany nawet jak ją widzi - to niestety "dobrym" pseudohodowcą nie jest...
Mangusta - Nie Wrz 26, 2010 23:40

ale on obczaja te odmiany, tylko dodaje czasami swoje "małe co nieco". pearli czy high white'ów nie ma.
nezu - Nie Wrz 26, 2010 23:42

Blazeda nazwał berkshirem.

Kiepsko jednak te odmiany "obczaja"....
Gdyby ktoś skrzyżował takie dwa "berksirey", miałby 25% miotu z megacolonem.
Fajnie?...

Mangusta - Pon Wrz 27, 2010 00:02

serio? no to nieźle... nie kojarzę dokładnie co on tam ma teraz, zdawało mi się że wszystko to same husky.
baradwys - Pon Wrz 27, 2010 12:14

Wiecie co? zaczynam wątpić w Naszych hodowców! Na allegro mają szczury "całkowicie wolne od wad genetycznych!"
http://allegro.pl/szczurk...1249262446.html

H. - Pon Wrz 27, 2010 13:25

Cytat:
Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro.

Nakota - Pon Wrz 27, 2010 13:32

Czyli zgłoszenie jej coś dało, super :)
baradwys - Wto Wrz 28, 2010 11:18

http://allegro.pl/szczurk...1251150402.html
ale koleś się nie poddaje :(

Ogoniasta - Wto Wrz 28, 2010 11:30

Dramat :( niby dwie foty, ale widać że rozmnażalnia/fabryka :(
Malutkie akwa, jedno na drugim.... :(

baradwys - Wto Wrz 28, 2010 11:38

dobrze, że przynajmniej nie widać czym karmi ;)
bo niektórzy piszą bajki z kosmosu, że karmią specjalną karmą super, ekstra i mega zbilansowaną i dostosowaną do potrzeb szczurka a na zdjęciu kawałek karmy Animals :P
Cytat:
odbiur osobisty
super :)
Cytat:
Witam sprzedam szczurki odmiany

FUZZA (lyse bez futerka)
czy SHSRP takie ma?
Cytat:
jest to 2 pokolenie moich szczurków wolnych od

jakichkolwiek wad genetycznych.
no ja qrde kcem takie!