To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur?

Oli - Pon Kwi 21, 2008 21:14

Off-Topic:
ja też, dlatego napisałam co mnie się wydaje, bo moja Fruzia była podobnie umaszczona. :wink:

atarawa - Wto Kwi 22, 2008 10:22

Olimpia napisał/a:
atarawa husky to znaczenie, a barwa to jeśli był czarny to taka jest barwa. Drugi szczurek to zapewne black z białymi skarpetkami. Berkshire może być bez skarpetek (wtedy jest niestandardowy), ale nie na odwrót. Po prostu wtedy taki szczur jest selfem niestandardowym - jak mój Capri.

Acha :) Dobrze wiedzieć, że husky to znaczenie :damagewall: a co do Diabła to on ma białe skarpetki choć malutkie czyli jest berkshire :)

Oli - Wto Kwi 22, 2008 13:50

atarawa, berkshire to znaczenie na brzuchu, do którego białe skarpetki są tylko dodatkiem. Jeśli Diabeł ma całe ciałko czarne i tylko białe skarpetki, to jest on self z białymi skarpetkami (czyli niestandardowy self). :wink:
Ninek - Wto Kwi 22, 2008 14:16

Od początku założyłam, że mam stado kapturów a teraz sie okazuje, że to może być inne umaszczenie :P Więc prosze o konsultacje :-P
Mysia:

Debi:

Deli:

atarawa - Wto Kwi 22, 2008 14:39

Olimpia napisał/a:
Jeśli Diabeł ma całe ciałko czarne i tylko białe skarpetki, to jest on self z białymi skarpetkami (czyli niestandardowy self). :wink:

acha, rozumiem :)
a co z jego kolorem sierści... niby jest czarny ale zbrązowiał miejscami...

Ninek a to nie jest przypadkiem hooded...?

babyduck - Wto Kwi 22, 2008 14:44

atarwa, blacki (nie wszystkie) brązowieją miejscami z wiekiem. A kapturowy i hooded to to samo.
PALATINA - Wto Kwi 22, 2008 16:14

babyduck napisał/a:
blacki (nie wszystkie) brązowieją miejscami z wiekiem.

Niektóre robią się miejscami prawie rude! Miałam taką samiczkę. Całe uda i tyłek miała rude. :wink:
Dla odmiany obecna moja Bonita wcale nie brązowieje.

atarawa - Wto Kwi 22, 2008 17:27

babyduck napisał/a:
atarwa kapturowy i hooded to to samo.

Ja laik totalny jestem :oops: w nazewnictwie...

Oli - Wto Kwi 22, 2008 18:26

atarawa napisał/a:
babyduck napisał/a:
atarwa kapturowy i hooded to to samo.

Ja laik totalny jestem :oops: w nazewnictwie...
Nie ma problemu, po to jest ten temat żeby się podszkolić. :wink:
nezu - Wto Kwi 22, 2008 22:18

Ninek, reszta wygląda bardzo niestandardowo-kapturowato, ale Deli możnaby już podciągnąć pod niestandardowego variegateda.. ;)
idaa - Śro Kwi 23, 2008 22:26

Muszę się dopytać :oops: Rodney to w końcu kapturek czy varieberk (cokolwiek to znaczy), bo zdania były dwa?
Haktor to już wiem, że husky. Ale jaki? Blue?

nezu - Śro Kwi 23, 2008 22:41

Kapturek, varieberk to berkshire ktoremu lekko dereszowaty wzór i liczne cętki minimalnie wychodzą na boki.On ma tę kropkę, ale jest dużą i jak najbardziej kapturowata. Do tego biały kolor wychodzi mu bardzo na boki.
devilline - Pon Kwi 28, 2008 16:37

Słabo znam się na tych wszystkich kolorach, a ciekawość mnie zżera, więc na początek do rozpoznania moje najmłodsze pociechy ;)
Potkan

Burito

Mam nadzieje ze coś sie da z tych zdjęć wydedukować.

Ka$ka9141868 - Pon Kwi 28, 2008 19:52

Jeśli mogę spytac to jakie kolory mają moje szczurki?? Link do fotek w podpisie.
magnes - Pon Kwi 28, 2008 21:13

devilline, według mnie Burito to varieberk