O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur?
Oli - Pon Kwi 21, 2008 21:14
Off-Topic: | ja też, dlatego napisałam co mnie się wydaje, bo moja Fruzia była podobnie umaszczona. |
atarawa - Wto Kwi 22, 2008 10:22
Olimpia napisał/a: | atarawa husky to znaczenie, a barwa to jeśli był czarny to taka jest barwa. Drugi szczurek to zapewne black z białymi skarpetkami. Berkshire może być bez skarpetek (wtedy jest niestandardowy), ale nie na odwrót. Po prostu wtedy taki szczur jest selfem niestandardowym - jak mój Capri. |
Acha Dobrze wiedzieć, że husky to znaczenie a co do Diabła to on ma białe skarpetki choć malutkie czyli jest berkshire
Oli - Wto Kwi 22, 2008 13:50
atarawa, berkshire to znaczenie na brzuchu, do którego białe skarpetki są tylko dodatkiem. Jeśli Diabeł ma całe ciałko czarne i tylko białe skarpetki, to jest on self z białymi skarpetkami (czyli niestandardowy self).
Ninek - Wto Kwi 22, 2008 14:16
Od początku założyłam, że mam stado kapturów a teraz sie okazuje, że to może być inne umaszczenie Więc prosze o konsultacje
Mysia:
Debi:
Deli:
atarawa - Wto Kwi 22, 2008 14:39
Olimpia napisał/a: | Jeśli Diabeł ma całe ciałko czarne i tylko białe skarpetki, to jest on self z białymi skarpetkami (czyli niestandardowy self). |
acha, rozumiem
a co z jego kolorem sierści... niby jest czarny ale zbrązowiał miejscami...
Ninek a to nie jest przypadkiem hooded...?
babyduck - Wto Kwi 22, 2008 14:44
atarwa, blacki (nie wszystkie) brązowieją miejscami z wiekiem. A kapturowy i hooded to to samo.
PALATINA - Wto Kwi 22, 2008 16:14
babyduck napisał/a: | blacki (nie wszystkie) brązowieją miejscami z wiekiem. |
Niektóre robią się miejscami prawie rude! Miałam taką samiczkę. Całe uda i tyłek miała rude.
Dla odmiany obecna moja Bonita wcale nie brązowieje.
atarawa - Wto Kwi 22, 2008 17:27
babyduck napisał/a: | atarwa kapturowy i hooded to to samo. |
Ja laik totalny jestem w nazewnictwie...
Oli - Wto Kwi 22, 2008 18:26
atarawa napisał/a: | babyduck napisał/a: | atarwa kapturowy i hooded to to samo. |
Ja laik totalny jestem w nazewnictwie... | Nie ma problemu, po to jest ten temat żeby się podszkolić.
nezu - Wto Kwi 22, 2008 22:18
Ninek, reszta wygląda bardzo niestandardowo-kapturowato, ale Deli możnaby już podciągnąć pod niestandardowego variegateda..
idaa - Śro Kwi 23, 2008 22:26
Muszę się dopytać Rodney to w końcu kapturek czy varieberk (cokolwiek to znaczy), bo zdania były dwa?
Haktor to już wiem, że husky. Ale jaki? Blue?
nezu - Śro Kwi 23, 2008 22:41
Kapturek, varieberk to berkshire ktoremu lekko dereszowaty wzór i liczne cętki minimalnie wychodzą na boki.On ma tę kropkę, ale jest dużą i jak najbardziej kapturowata. Do tego biały kolor wychodzi mu bardzo na boki.
devilline - Pon Kwi 28, 2008 16:37
Słabo znam się na tych wszystkich kolorach, a ciekawość mnie zżera, więc na początek do rozpoznania moje najmłodsze pociechy
Potkan
Burito
Mam nadzieje ze coś sie da z tych zdjęć wydedukować.
Ka$ka9141868 - Pon Kwi 28, 2008 19:52
Jeśli mogę spytac to jakie kolory mają moje szczurki?? Link do fotek w podpisie.
magnes - Pon Kwi 28, 2008 21:13
devilline, według mnie Burito to varieberk
|
|
|