Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Anonymous - Wto Wrz 01, 2009 13:05
u mnie zadnego dostac nie mozna, przywyklam juz do zamawiania przez internet. szczegolnie ze jestem leniwa, a przy takim zamawianiu wybieram sobie karme nie wychodzac z domu, a pozniej mi ja pod drzwi przynosza ;p
mam mieszanke idealna! Versale Laga + Tima Rattima. Znika wszystko, no, zostaja lupinki po sloneczniku
Oli - Wto Wrz 01, 2009 13:09
katasza napisał/a: | szczegolnie ze jestem leniwa, a przy takim zamawianiu wybieram sobie karme nie wychodzac z domu, a pozniej mi ja pod drzwi przynosza ;p | mam to samo - mieszkam w dużym mieście, ale zamawiam przez net - tak wygodniej i taniej.
Mao - Wto Wrz 01, 2009 15:42
Mnie póki co taniej wynosi kupno na miejscu, za dowóz płacę tylko 2,20 (bilet autobusowy), a nie 9 zł Zresztą, Versalka np. na animalii kosztuje 14,50 zł, w Płocku w sklepie równe 14 Na cuniland.pl jest raptem o grosz tańsza, a płacę za dowóz chyba 10 zł...
Ale TR albo JR Farm to już tylko z internetu.
Oli - Wto Wrz 01, 2009 16:22
Mao napisał/a: | Zresztą, Versalka np. na animalii kosztuje 14,50 zł | ja najbliższy sklep to mam kakadu, a tam VL Rat nature kosztuje 18 zł, no i mam zniżkę w animalii i za dowóz płacę tylko 5 zł. Dla mnie komfort, że ktoś mi do domu przywiezie zamówienie, na konkretną godzinę jest bezcenny. No i ja nie zamawiam tylko karmy dla szczurów, ale też dla psów, świnek i ściółka dla całego tałatajstwa, o smakołykach nie wspominając - nie chciałabym taszczyć kilku kg osobiście.
adrian - Pon Wrz 14, 2009 09:57
Ostatnio zamówiłem TR z zooplusa i jestem w pełni zadowolony. Szukam teraz odpowiedniej dawki dziennej. Znika w całości, zboża.
czarnaeve - Śro Lis 04, 2009 07:50
Ja do tej pory sama robilam im mieszanke z roznych zbóż itp... Ale niedawno zdecydowalam sie na wyprobowanie Timy Rattimy Wczoraj wlasnie przyszla moja paczka i dostaly na sprobowanie, musze powiedziec ze chyba im zasmakowalo bo co chwile lataja do miseczki
O dziwo nawet w nocy tak nie hałasowały, slyszalam tylko chrupanie dochodzace z klatki Moge polecic
rumcia - Czw Lis 05, 2009 19:57
mam pytanie,wielu ludzi zachwala sobie Megane a wielu krytykuje? Przez co mam wielki problem? czy jesy ona dobra czy nie? Każdy ma inne zdanie,czemu akurat jest nieodpowiednia dla ogonków?
Anonymous - Czw Lis 05, 2009 20:30
mewa92, http://forum.szczury.biz/...r=asc&start=195
cytryn007 - Pon Lis 30, 2009 18:32
mewa92 mam ten sam dylemat.
a w sumie to prawie o każdej karmie cos złego przeczytałam sama mam szczurki od tygodnia i kupiłam im Veresele Laga Prestige i powiem... beznadzieja,w ogóle im nie smakuje, wyjadaja tylko zboża,słonecznik, ryż i niektóre kawałki owoców, tych kolorowych 'bobków' co nie wiem czym są w ogóle nie ruszają( a niestety tego jest najwięcej) co gorsza ogólnie są wybredne i z dosypywanej im przeze mnie mieszanki (pestki dyni, słonecznika łuskanego [tylko niełuskany jedza], suszonych jablek itp) jedza tylko orzechy włoskie i to niezbyt chętnie, kolba serowa dla szczurków też się nie spisała... Chcę kupić nową karmę ale już nie wiem jaką, żeby była zdrowa i smakowała moim wybrednym panienkom, mam już całkiem mętlik w głowie
Nakota - Pon Lis 30, 2009 18:48
Wie ktoś czy Xtra Vitala można kupić w większych opakowaniach niż 500g?
Do tej pory karmiłam moje szczurzyska VL Rat Nature, ale zawsze zostawały czerwone i zielone "cosie". Ostatnio zakupiłam Vitala, bo VL nie było i miska po pół godzinie dosłownie świeci pustkami Czasem zostaje lucerna, czasem nawet nie...
Dla moich bab to 500g to zdecydowanie za mało
karola - Pon Lis 30, 2009 18:50
cytryn007, proponuję przegłodzić wybredne towarzystwo-czyli nie dosypywać do miski nic nowego dopóki nie zjedzą karmy aż do ostatniego okruszka. Brzmi brutalnie, ale działa
Ewentualnie mogę polecić granulat Science Selective, do kupienia np. w zooplusie.
Anonymous - Pon Lis 30, 2009 18:52
ja byłam do tej pory długo zadowolona z Timy, moje dziady zeżarły w sumie chyba 3 opakowania po 15 kg
a teraz im zamówiłam Witte Molen, bo jest w opakowaniach po 20kg w Planecie Zoo
lamia - Pon Lis 30, 2009 18:54
Do tej pory karmiłam moje szczury robioną przez siebie mieszanką - z ziaren, muesli, otrębów, płatków itp. Wzięłam je jako dorosłe, więc nie wybrzydzały specjalnie.
Teraz mam trzy maluchy, jeszcze nie do wszystkiego się przyzwyczaiły, ale na brak apetytu nie narzekają. Właśnie czekam na Timę Rattimę - mam nadzieję, że im zasmakuje.
cytryn007 - Pon Lis 30, 2009 19:55
karola nie wiem czy będę miała sumienie hehehe, poczytałam o tej karmie tima rattima i skład bardzo mi się podoba, strasznie wielkie te opakowania, musze poszukać w zoologach, jak ktoś zna gdzie we Wrocławiu dostane to prosze o kontakt
Nakota - Pon Lis 30, 2009 20:04
cytryn007, Tima to chyba tylko do dostania w necie. Przynajmniej ta dla szczurów, bo inne jej wersje da się spotkać w zoologach.
|
|
|