To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

Bel - Czw Wrz 23, 2010 19:15

Martuha, nie sądzę bo ta aukcja już od 2mc jest ;)
Martuha - Czw Wrz 23, 2010 19:28

believe_86, to nie znaczy,że nie można umówić się poza allegro,sama znam kilka takich osób co w ten sposób załatwiło sobie "łysego szczurka" i też dostało gratisa w formie drugiego,nawet nie wiadomo czy nie od tego pana ;) .Mimo moich usilnych starań przekonania do szczurka z hodowli,to najpierw było podniecenie,a kiedy dowiedzieli się czegoś więcej to ich odpowiedź była taka,że: albo nie chce mieć drugiego,woli jednego-a z hodowli oczywiście nie dostanie w takiej sytuacji,albo nie będzie czekać tak długo,lub,że chce on potem rozmnażać je,bo małe są takie cudowne,ale oczywiście co potem to już nie widzą :roll: Na szczęście nie wszystkich mam takich znajomych,ale wystarczy nawet ta garstka,która myśli w ten sposób :x
A czy ktoś wie co to jest ? Czy było już na forum o tym może ? :
http://www.szczury-hodowla.pl/

Mao - Czw Wrz 23, 2010 19:49

Moim skromnym zdaniem jeżeli komuś nie chce się poczekać raptem kilku miesięcy i nie może wklepać sobie kilku podstaw dot. szczurów, to w tej sytuacji ogon jest zwykłą zachcianką typu rower.
Przerażają mnie te gratisy, dla mnie to jest już traktowanie zwierzaka jak batona w sklepie. A jak łysy jest samiczką, a z dumbo zostały same samce - trudno? No bo przecież taki poważny przedsiębiorca musi dotrzymać obietnicy :roll:
Ciekawe, co robią w takiej sytuacji.

agacia - Czw Wrz 23, 2010 19:53

Martuha, o tej pani w tipsach już nie raz było tu na forum ;)
Martuha - Czw Wrz 23, 2010 19:58

agacia, okej okej bo myślałam,że to może coś innego,o tej pani to pamiętam,a swoją drogą ciekawi mnie jedno zdanie,że posiada szczury z hodowli z Czech i Polski :shock:
nezu - Czw Wrz 23, 2010 20:02

Martuha, z "hodowli", nie z hodowli. ;)
To już też było wielokrotnie omawiane.

Martuha - Czw Wrz 23, 2010 20:06

Off-Topic:
Dobra już wszytko jasne,sama chyba nawet w tym temacie zabierałam głos :D

greenfreak - Czw Wrz 23, 2010 20:35

Off-Topic:
Rasa, mhm. Eeeee... chyba super silver jednak ;)
Gdyby wszyscy wiedzieli, jakie głupstwa chcący bądź niechcący ci sprzedawcy wypisują :roll:

Martuha - Pią Wrz 24, 2010 13:29

Słuchajcie jest problem (Chyba!) rozmawiałam z pewną dziewczyną na gg i ona się tu ogłaszała,że poszukuje szczurka i tylko na tym forum i zgłosił się do niej pewien chłopak na gg,który powiedział,że zobaczył ogłoszenie na forum i może jej załatwić dumbo fuzza bo koleżanka ma parkę,nie wiadomo czy to jest osoba z forum,czy ktoś z zewnątrz przeczytał,mam jego gg i cała moją rozmowę z tą dziewczyną na gg.Ciekawe ilu osobom tak załatwił szczura,którzy nie dostali z forum...Zastanawiam się czy z tym fantem da się coś zrobić?
quagmire - Pią Wrz 24, 2010 14:06

Martuha, pewnie się nie da nic zrobić.
Dział Oddam musi być ogólnodostępny, bo nie chodzi o to, żeby zamknąć dostęp do zwierzakom ludziom spoza formu. A jak ktoś już poda do siebie kontakt w ogłoszeniu, to nawet nie trzeba przez PW kombinować :(

Iskrunia - Pią Wrz 24, 2010 14:15

ja pytałam żeby naświetlić że u nas w bydzi też tacy ludzie są,również uważam że nie można mu ufać ale wolałam zapytać bardziej doświadczonych ludzi.Jasne jest że sprzedaje szczury jako rzecz bo to normalne na allegro tam żadnego zwierzęcia nie traktuje się jako organizm tylko jako towar co zasmuca.
dudzia - Pią Wrz 24, 2010 14:17

Martuha, w sensie że ktoś ma parke i rozmnoży i w ten sposób zalatwi? czy że ma parkę i jednego szczurka odda? wiesz może to być osoba z forum. Ja ostatnio też tak zrobiłam że dziewczyna się oglaszała że szuka 2 szczurków a ja nie pisałam w temacie tylko na gg i telefonicznie sie z nią umawiałam. więc może ktoś miał do adopcji i nie chciał dawac ogłoszenia. chyba że chodziło o tą pierwszą opcję o której napisałam... :/ najlepiej chyba zapytać osoby która 'zaoferowała pomoc' więc skoro masz kontakt to spróbuj.
Martuha - Pią Wrz 24, 2010 15:25

dudzia, chodziło o to,że ta osoba ma parkę,która rozmnaża non stop i celowo,a nie jakaś wpadka :/ W razie mam gg do tejże osoby wieczorem siądę i spróbuję porozmawiać
baradwys - Pią Wrz 24, 2010 20:19

quagmire napisał/a:
Dział Oddam musi być ogólnodostępny
Kiedyś już chyba nawet był, ale eroboty się wpirzały.
Devona - Sob Wrz 25, 2010 17:56

Shy_Lady napisał/a:
Kiedyś już chyba nawet był, ale eroboty się wpirzały.
Ale dział Oddam cały czas jest ogólnodostępny.