Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Anonymous - Śro Maj 20, 2009 09:46
Layla napisał/a: | tamiska, wywal vitakrafta, tak naprawdę nie cenię już tej karmy, wszystkie dostawały zielonej biegunki, a dobra karma nie ma prawa tak robić. |
Tez tak uwazam... Moje nie maja teraz zielonej, ale zwykle. Kupki szczura powinny byc zwarte i zbite jak sie bierze w husteczke, nie? Bo jak ja ich biore to sie rozpackuja od razu, czyli sa luzne...
Devona - Śro Maj 20, 2009 10:14
tamiska napisał/a: | Znow musialam kupic vitakraft bo nic nie moglam znalezc sensownego, co by chcieli jesc (nic w tych sklepach nie ma, a jak jest to cholernie drogie ) | We wrocławskich sklepach zoologicznych jest strasznie drogo, przynajmniej w galerii i pasażu, te same karmy w sklepach internetowych są dużo tańsze. tamiska napisał/a: | Zaczne chyba zamawiac na internecie. | Myślę, że będziesz zadowolona, jeśli się na to zdecydujesz. tamiska napisał/a: | Moje nie maja teraz zielonej, ale zwykle. Kupki szczura powinny byc zwarte i zbite jak sie bierze w husteczke, nie? Bo jak ja ich biore to sie rozpackuja od razu, czyli sa luzne... | Wygląd kupek zależy od pokarmu, ale luźny kał po suchej karmie to nie jest dobry objaw. Też nie mam najlepszych doświadczeń z Vitakraftem z tym zielonymi chrupkami.
Anonymous - Śro Maj 20, 2009 10:51
Devona napisał/a: | Też nie mam najlepszych doświadczeń z Vitakraftem z tym zielonymi chrupkami. |
No wlasnie one chyba po nich maja luzne i zielone chrupki, ale raz tez zdarzylo sie, ze po naturze szczura mialy luzne i czerwone, ale tylko raz. I te kupki taki maja dziwny zapach slodkawy jakby.
Devona napisał/a: | We wrocławskich sklepach zoologicznych jest strasznie drogo, przynajmniej w galerii i pasażu, te same karmy w sklepach internetowych są dużo tańsze. |
W pasazu jest jeden z tanszych, ale sie zgadzam. Nie ma tam prawie nic do wyboru, ale sobie licza b duzo.. Czyli zamawianie sie bardziej oplaca?
agacia - Śro Maj 20, 2009 11:57
Z zamawianiem to zalezy ile bierzesz,bo czasem lepiej zaplacic troche wiecej w sklepie niz w necie za wysylke.
maris - Śro Maj 20, 2009 16:59
tamiska, często zamawiam w zooplusie powyżej 100zł, więc przesyłka jest gratis a jeszcze rabat 12% mam zawsze;) Tam jest dosyć duży wybór dobrych karm:) Niedługo chyba będę zamawiać, więc jakby co to daj znać.
Anonymous - Czw Maj 21, 2009 08:13
maris, teraz bedziesz miala duzo szczurkow, wiec bedziesz pewnie hurtowo zamawiac wiec wysylka odejdzie to jak cos to dawaj za kazdym razem znac to razem bedziemy zamawiac, a ja nawet po prostu podskocze to ciebie po moje zamowienie, bo w koncu to blisko i zwierzaki od razu poogladam
Wszystko zalezy od kasy w danym momencie, ale jesli to bedzie w nast miesiacu to ja sie pisze, bo wlasnie w zooplusie sobie upatrzylam kilka rzeczy.
Jeszcze jakbys mogla mi pozyczyc kilka chrupek Duo to bym byla wdzieczna.
Vitakraftu i Natury szczura nigdy wiecej.
agacia - Czw Maj 21, 2009 11:38
Bylam dzisiaj w sklepie zoo po poidlo i widzialam jakas nowa karme vitapolu premium line. Czy ktos cos wie o jakosci tej karmy? Ja nie mam zamiaru chlopakow przestawiac z tego co jedza do tej pory,ale tak pytam z ciekawosci. Pewnie niewiele rozni sie to od tych kartonowych wersji jakoscia. Opakowanie 1kg bylo za 13zl.
Ęngel - Czw Maj 21, 2009 13:41
U mnie vitapol w ogóle się nie sprawdza. W miskach pozostaje 99% karmy. Jedyne co szczurki wyjadają to słonecznik. Z lepszym powodzeniem podawałam im Vitakraft + płatki.
agacia - Czw Maj 21, 2009 15:26
Ten zwykly vitapol to badziew jest i wiem to,ale pytam o ta karme premium line. Jedyne co kupuje z vitapola to czasem kolby.
Anonymous - Czw Maj 21, 2009 16:39
ja nawet kolb z vitapola nie kupuje bo jest wiele o wiele lepszych i zdrowszych.
Vitakraftu serdecznie nie polecam...
karola - Czw Maj 21, 2009 17:57
tamiska napisał/a: | jest wiele o wiele lepszych i zdrowszych.
| Prawda! Ja mogę polecić kolby JR Farm- pięknie pachną i wyglądają. Są też bardzo chętnie zjadane
Tylko u mnie jako rarytas, bo cena mnie zbija z nóg (u mnie za 2 kolby 9zł )
Anonymous - Czw Maj 21, 2009 22:14
w zooplusie sa za 24 zl, 6 sztuk.
Moje tam kolb nie dostaja, za to dostaja suchy chleb i jablko wbite na patyk i przyczepione do pretow.
Tima Rattima faktycznie znika cala z misek. Jak dla mnie ma idealny sklad. Wszystko to co moje szczury lubia najbardziej.
helen.ch - Pią Maj 22, 2009 00:01
katasza napisał/a: | Tima Rattima faktycznie znika cala z misek. Jak dla mnie ma idealny sklad. Wszystko to co moje szczury lubia najbardziej. | witaj w klubie
agacia - Pią Maj 22, 2009 00:08
Ja ostatnio z koniecznosci kupilam chlopakom karme na wage i o dziwo ziarno znika,a zostawiaja tylko granulat
Layla - Pią Maj 22, 2009 10:14
Trzecia paczka VL Snack Nature zaczęta Znika wszystko, do do okruszka
|
|
|