Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 08:30
Ja chciaram kupic ta karme Rat&Mouse jednak to jest tak jakby granulat, a te glupole nie jedza chrupek i boje sie, ze to wszystko wyrzuce Moje chlopaki wyjadaja tylko naturalne produkty z karmy, a chrupki sa wywalane... Ziola Natura szczura tez nie bardzo przypasowaly i warzywa suszone...
Layla - Pon Maj 18, 2009 08:32
tamiska, szczury nawet wybredne jedzą granulat Duo, zapewniam
A ja odkryłam karmę VL Snack Nature. Jest to karma uzupełniająca, ale ja i tak robię dosypki, więc luzik. Szczury zjadają wszystko, wszystko, wszystko Nawet takie małe kawałki sianka, które są w karmie. Nie nadążam z napełnianiem misek
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 09:37
Layla napisał/a: | VL Snack Nature. | u mnie to leżało odłogiem, ale nie wiem czemu, karma bardzo dobra, ładnie wygląda i pachnie.
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 10:38
Layla napisał/a: | tamiska, szczury nawet wybredne jedzą granulat Duo, zapewniam |
Hmm, i wystarczy tylko to wsypywac do miski czy jako dodatek mozna?? To polecana karma?
A co powiecie na to http://www.zooplus.pl/sho...y/jr_farm/32108 ? Na obrazku b. ladnie wyglada i chyba zamowie
A ktos probowal ta karme: http://www.zooplus.pl/sho.../prestige/30718 ?
Ja do tej pory dawalam vitacraft rat menu, bo najbardziej smakowalo, ale nie wiem czy to od tego czy cos, ale chlopaki zaczeli miec luzne zielone kupki (tam sa zielone chrupki takie), wiec kupilam Tropfit i za duzo tam tych ziaren, a za malo roznych dodatkow i wyjedli dodatki, troche ziaren, a reszte wysypywali.
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 11:27
tamiska napisał/a: | Hmm, i wystarczy tylko to wsypywac do miski czy jako dodatek mozna?? To polecana karma? | karma jest zdecydowanie polecana, szczególnie przez weterynarzy w wypadku alergii pokarmowych na białko, dla niejadków też.
Karma jest pełnowartościowa, nie potrzebuje dodatku innych karm, choć warzywa i owoce oczywiście trzeba podawać, jak przy każdej karmie.
Moje jedza od dawna, bardzo chętnie i tylko od czasu do czasu dostają urozmaicenie w postaci JR Farm.
Niamey - Pon Maj 18, 2009 12:09
tamiska, ja ją mam teraz i dziewczyny zadowolone, ślicznie pachnie i w ogóle jest apetyczna
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 12:18
tamiska, karmy, o któe pytasz sa polecane i sa w tym lub swoich tematach. Jestes od dawna na forum uzywaj opcji szukaj.
Zielone kupy po vitakrafcie sie zdarzają, zmień karmę.
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 14:18
Tak myslalam, ze to cos nie tak z ta karma Zmienie zmienie Kupie w takim razie ta duo
Anonymous - Pon Maj 18, 2009 14:52
Dalam wszystkim TR, rude i Gimli siedza przy misce i za zadne skarby nie chca odejsc, Fionka sobie poznosila troche chrupek do hamaka. tylko tymczaskom jakos nie przypadla chyba.
W sumie to nie wiem czy to karma taka dobra, czy poprotu brakowalo im ziaren, bo wczoraj sie karma skonczyla i cala nadziele jadly makaron, ryz i karme dla psow
maris - Pon Maj 18, 2009 20:07
Tamiska, ja mam te Duo, mogę Ci dać trochę, to spróbujesz jak Twoim smakuje:)
Anonymous - Wto Maj 19, 2009 07:53
maris, oo to byloby fajnie Bo np. jednolitych chrupek rat complete nie chcialy jesc i kot zjadl A Twoje jedza?
maris - Wto Maj 19, 2009 10:16
tamiska, kupiłam kiedyś tą karmę http://www.zooplus.pl/sho...prestige/30718, ale moim wybrednym nie smakowała:P
Rat complete moje jedzą (Michelle też smakuje ), dosypuję do Xtra Vitala a teraz do Prestige rat nature.
tamiska, masz pw:)
Anonymous - Śro Maj 20, 2009 08:09
Moje nie jedza zadnych chrupek. Znow musialam kupic vitakraft bo nic nie moglam znalezc sensownego, co by chcieli jesc (nic w tych sklepach nie ma, a jak jest to cholernie drogie ) i ktorys z chlopakow ma luźne kupki i niezly zapaszek idzie z klatki Zaczne chyba zamawiac na internecie.
Layla - Śro Maj 20, 2009 08:32
tamiska, wywal vitakrafta, tak naprawdę nie cenię już tej karmy, wszystkie dostawały zielonej biegunki, a dobra karma nie ma prawa tak robić. Polecam VL Snack Nature Albo Witte Molen, kup na planecie zoo.
Andzia - Śro Maj 20, 2009 09:46
Layla napisał/a: | tamiska, wywal vitakrafta, tak naprawdę nie cenię już tej karmy, wszystkie dostawały zielonej biegunki |
u mnie dawno temu było to samo i teraz nawet na vitacraft nie patrzę
|
|
|