To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Zachowanie, psychika i oswajanie - PROBLEMY Z OSWAJANIEM? MOŻE KTOŚ POMOŻE!

mała - Śro Mar 30, 2016 18:07
Temat postu: pomocy
Mam problem, moje szczury nie chcą się oswoić. Próbowałam już wszystkiego! Uciekają przede mną i mnie gryzą, jak wkładam rękę do hamaczka, to gryzą ze strachu do krwi. Czy to dlaczego, że mam w domu koty?

Poprawiłam błędy ortograficzne, skorygowałam interpunkcję. /Rusałka

Rusałka - Śro Mar 30, 2016 18:24

Scaliłam z odpowiednim tematem.
mała, ponownie upominam, zamiast zakładać wielokrotnie nowe tematy - użyj opcji "szukaj".

olgapsiara - Czw Mar 31, 2016 21:41

Mam dość! Próbowałam już wszystkiego, a Rusałka wciąż atakuje stado! Mama i reszta grożą mi, że je ,,zabija" jak jej nie oddam niedługo :oops: :evil:
Senthe - Czw Mar 31, 2016 23:23

Off-Topic:
Rusałka, ładnie to tak atakować stado? Nie spodziewałam się po moderatorce takiego zachowania :lol:

olgapsiara, opisz może, czego próbowałaś konkretnie i jak długo te próby trwały?

Karena - Pią Kwi 01, 2016 00:09

Senthe napisał/a:
Rusałka, ładnie to tak atakować stado? Nie spodziewałam się po moderatorce takiego zachowania :lol:

Off-Topic:
Padłam :lol: :lol: :lol:

olgapsiara - Pią Kwi 01, 2016 06:39

Było drugie łączenie, dziś mija drugi dzień kiszenia bez wybiegów :(
Chester - Pią Kwi 01, 2016 18:02

Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)
Off-Topic:
haha, a to o Rusałce - świetne :P

olgapsiara - Pią Kwi 01, 2016 18:36

Dziękuję, ale już nie mam siły. Oddaje ją :(
Gotya91 - Pią Kwi 01, 2016 19:01

Olgapsiara jaka Ty jesteś nieodpowiedzialna.
Najpierw bierzesz szczura z dziwnego miejsca a potem jeszcze go oddajesz.
Ciekawe kto go od ciebie weźmie.

olgapsiara - Pią Kwi 01, 2016 20:02

Gotya91, nieodpowiedzialna? Ciekawe co ty byś zrobiła na moim miejscu. Reszta stada ma wszędzie rany, trzeba z nimi jeździć do weta, a ty mi mówisz, że jestem nieodpowiedzialna...
Dziękuję za wsparcie :evil:
A... Już widze, że jesteś jedną z tych, co się na tuśka uwzięły. Czyżby kolejną osobę do męczenia wzięłas? Ciekawe jak tam u twoich szczurów...

Gotya91 - Pią Kwi 01, 2016 20:32

Nikogo nie męczyłam ani się nie uwzielam i nie mam zamiaru!
Widocznie źle łączyłas ze sobą szczurcie i to twoja wina że się teraz nie dogadują.

I nie nie będę wspierać oddawania zwierząt.

olgapsiara - Pią Kwi 01, 2016 21:15

Moja wina?!
Tak się składa, że robiłam wszystko według wskazówek, teraz znowu od nowa i znowu i znowu. Weź się lepiej zajmij swoimi szczurami ;)

[ Dodano: Sob Kwi 02, 2016 09:55 ]
Pomyślałam, że może jakby Rusałka miała koleżanke z (pseudo) hodowli, to by się zmieniła... :-) Co wy na to?

Olgapsiara, mam nadzieję, że ten komentarz o pseudohodowli to tylko malo udany żart. /Devona

smeg - Sob Kwi 02, 2016 11:49

olgapsiara, a jak długo próbujesz je już łączyć? Czasem to może potrwać nawet miesiąc, nie ma co się poddawać za szybko. Jeśli któraś z metod nie skutkuje, trzeba zmieniać na inną ;)
olgapsiara - Sob Kwi 02, 2016 12:23

Łącze je od ponad miesiąca :(
Szczurówka - Sob Kwi 02, 2016 12:35

Dziewczyny, czasem nawet mimo umiejętnego łączenia szczury mogą nie chcieć się połączyć ;) Więc to że Gotya91, mówi że to że szczury się nie polubiły do olgapsiara, że to jej wina jest totalnie nie na miejscu :)