Odżywianie - Karma dla psów i kotów w diecie szczurów - temat ogólny
dream* - Nie Lis 09, 2008 07:59
Mazoku napisał/a: | w Royal Canin masz więcej mięsa niż w większości szynek ale nie wiem czy dobrze je podawać - mają za dużo zwierzęcego białka. lepiej zamiast whiskasów dawaj im gerberki, bardzo zdrowe a cena ta sama. |
tyaaaaak, 21% mięsa lub nawet mniej, nie pamiętam już dokładnie a producent nie podaje nigdzie informacji nt temat.
Royala nie podaje się gryzoniom, są nafaszerowane silną chemią.
no ale jeśli ktoś chce faszerować szczury DL-metioninami, polifosforanami sodu i innym zbędnym zupełnie syfem + calą masą aromatów no to proszę bardzo
A mięsa nie ma tam tak dużo, są karmy w których jest znacznie jego więcej.
sonia123 - Nie Lis 09, 2008 14:22
a ja własnie polecam karme pedigree Complement.Sama karmie tym szczurka. jest to klarma dla psa. i oczywiscie sam weterynarz mi ją polecił.
nutaka - Nie Lis 09, 2008 18:05
Ja daje ogonom Royal Canin Kitten no ale tak w łapke,raz na jakis czas, bo mam darmowe próbki. Mogły by jeśc tylko tę karme jakby mogły. A w mieszance mają Acana Adult Cat, ktorej niemalże nie ruszają.
Tatyka - Wto Lis 11, 2008 23:07
http://www.krakvet.pl/hil...ken-p-1279.html
albo mi się wydaje, albo znalazłam karmę nadającą się do domieszania do zwykłej.
Anonymous - Śro Lis 12, 2008 14:16
ja ostatnio kupilam whiskas temptations z lososiem. Od czasu do czasu daje i bardzo smakuje
Mangalarga - Czw Lis 13, 2008 15:39
L. napisał/a: | ja polecam gourmet gold |
Ja też Kupiłam dziś na próbę, spotkał się z większym entuzjazmem niż Sheba, jadły aż im się uszy trzęsły i wołały o więcej
Agataka0 - Pią Lut 13, 2009 21:38
a jak jest z karmą chappi? przeczytałam na opakowaniu, że ma 17 procent białka, mięsa tylko 4. Czy ktoś ją poleca?
baradwys - Sob Lut 14, 2009 08:55
Agataka0, to jest chyba jedna z najgorszych karm!! choć oczywiście widziałam gorsze:/ mój Adam kiedyś pomylił sie i kupił karmę firmy VitaLife a ja chciałam WildLife i moja Shy (a jest wszystkożerna) nie zjadła jej... wolała być głodna Ja osobiście daję Purinę Dog Chow bo tym karmię psy a z mięsnych daję Animonde
iskra - Czw Lut 26, 2009 10:53
z mięsnych kocich rewelacyjne są puszki :
miamor
85% mięsa , 15% jajko/ryż itp
http://www.pupilandia.pl/...oziom=4&kat=197
zero chemii i konserwantów ..jak otwieram te puszki, to sama mam ochote spróbować
edit: no dobra..raz spróbowałam tuńczyka z ryżem i wyglądało to jak zwykły tuńczyk dla ludzi tylko, że nieposolony :D:D
[moja kotka jest na wszelakie dodatki uczulona,jak cos ma sporo chemii i konserwantow to odrazu jej wyłazii alergia,więc jest najlepszym "testerem" dobrego jedzenia.. przy miamorach i leonardo zero uczulenia]
leonardo
ok 90%..też bez chemii, jw
http://www.pupilandia.pl/...oziom=4&kat=198
te dwie puszki bez mrugnięcia okiem podawałabym i kotom i szczurom
a niestety i łiskas i gurmet i inne popularne kocie jedzenia dostępne w supermarketach to jeden wielki syf nafaszerowany chemią i konserwantami..
AgneS - Sob Sty 02, 2010 21:08
Czy na początek kupić kilka rodzai różnych karm, ale z wyższej półki, z różnych firm, czy liczyć, że szczurkom zasmakuje to co wybraliśmy?
A i czy szczurkom nie szkodzi tauryna zawarta w karmie dla kotów, którą wiele osób podaje.
I czy te karmę dla kotów/psów to lepiej te najtańsze czy lepsze np. Royal Canin, Eukanuba itp. ?
quagmire - Sob Sty 02, 2010 21:27
Lepiej karmę dla psów, bo ma mniej białka, a szczura jednak dość łatwo przebiałczyć.
Oczywiście karma ta może być tylko dodatkiem.
No i lepiej tę z wyższej półki.
szczurzapanna - Sob Lut 27, 2010 14:47
a jak popatrzę w skład karmy (dla psów), to żeby była dobra dla szczurka to czego nie powinnam zobaczyć, a co powinnam?
ketsi - Pon Kwi 19, 2010 09:51 Temat postu: saszetki dla młodych kociat. Hej mam pytanie czy jak bym dala swoim szczurka trochę takiej mięsnej karmy dla młodych kociąt to nic im nie zaszkodzi?? chodzi o takie saszetki kitekat czy cos takiego??
Devona - Pon Kwi 19, 2010 10:16
ketsi napisał/a: | Hej mam pytanie czy jak bym dala swoim szczurka trochę takiej mięsnej karmy dla młodych kociąt to nic im nie zaszkodzi?? chodzi o takie saszetki kitekat czy cos takiego?? | Jest już temat o podawaniu szczurom karmy dla kotów/psów: tutaj. Poza tym kłóciłabym się, że produkty typu Kitekat są karmą mięsną , nie nadają się dla kotów, którym się dobrze życzy, a co dopiero dla takich małych stworzonek, jak szczurki. Słaba jakość za duże pieniądze. Ja bym nie podała.
ketsi - Pon Kwi 19, 2010 10:33
tak widzialam tematy ale na temat suhej karmy a mi chodzi o takie saszetki z kawałkami mięsa a co firmy produktu to przeciesz moze byc inna nie wiem dlatego tez pytam
|
|
|