Klatki i wyposażenie - Poidła
Anouk - Pon Lis 10, 2008 09:00
Layla, spróbuj zrobić sobie jeszcze kilka drutów i jeden dać na górze poidła, drugi na dole, i trochę pośrodku. Jeżeli nie masz drutu, tymczasowo woda może być podawana w miseczce
Babli, szczury podczas nocnej nudy mogą Ci obgryźć plastikowe poidło, a wtedy będzie jeszcze gorzej...
babyduck - Pon Lis 10, 2008 09:23
Layla, jakie masz poidło? Ferplast, Savic, czy jeszcze inne? Niektóre mają na górze kawałek plastiku z oczkiem, można wtedy wspomóc się zawieszeniem poidła na drucie od góry. Savici mają też nakrętkę z dzióbkiem trochę węższą niż butlę, więc zamocowanie drugiego drucika poniżej butli, na tej nakrętce, nie pozwalałoby butli się wysunąć. Ale jak masz ferplasta, to już nie pomogę. Widziałam w Oazie, że wetki przywiązują je bandażem do krat.
Layla - Pon Lis 10, 2008 09:26
babyduck, chyba mam ferplasta lub trixie, w każdym razie bez tego oczka na górze. Bandaż zostałby w ciągu kilku minut zjedzony Chyba kupię te poidła z oczkiem u góry, nie mam sposobu na tę bestię
babyduck - Pon Lis 10, 2008 09:36
Oj, sorry, chodziło mi o trixie, nie savic, przepraszam.
Ferplastowe są też bez drucika. Sama będę na takie zmienić. Jest dużo wygodniejsze. No i Alia nie zrzuci.
(usunęłam niedziałające linki - limomanka)
Anonymous - Pon Lis 10, 2008 09:48
Layla, spróbuj poidło dodatkowo przymocować paskiem zaciskowym. Miałam z Juko podobny problem i pomogło.
Layla - Pon Lis 10, 2008 09:48
Viss, yyy a jakim? I jak to wygląda? Brak mi wyobraźni przestrzennej
babli - Pon Lis 10, 2008 09:58
Dynialu moje potworki już ile Babliś żyje, tyle tak mają Innego wyjścia nie mam..
Anonymous - Pon Lis 10, 2008 10:01
Layla, poczekaj poszukam.
edit/
Są różnej długości, szerokości i kolorów.
Obejmujesz poidełko wraz z kratkami (pionowymi) i zaciskasz do dowolnej ścisłości.
(usunęłam niedziałający link - limomanka)
Asaurus - Pon Lis 10, 2008 10:56
Layla, a nie możesz przewiesić poidła na tej ścianie klatki gdzie są pionowe pręty ? Jeżeli wszędzie w klatce masz poziome pręty to po obu stronach dziubka zawiąż w pionie, na prętach drut lub opaski zaciskowe tak aby szczur nie mógł przesunąć poidła. Dodatkowo drut, na którym wisi poidło odbniż do mniej więcej połowy jego wysokości. Jak nadal sobie nie radzisz to wstaw zdjęcie tego poidła na klatce.
Łosoś - Pon Lis 10, 2008 14:20
Przypuszczam, że u Lajli Alia poradzi sobie raz dwa z tymi paskami, u mnie są przegryzane bardzo szybko, ale spróbowac zawsze można.
Anonymous - Pon Lis 10, 2008 14:58
No to niech metalowe kupi.
Layla - Pon Lis 10, 2008 15:00
Dziękuję za rady, wypróbuję Swoją drogą cóż za uparte bydlę, jak się można samemu wody pozbawiać?
S - Pon Lis 10, 2008 23:12
Polecam opaski zaciskowe do przewodów paliwowych (w sklepach z częściami do samochodów). Taką opaskę dociska się poprzez dokręcenie śrubki. Opaska jest metalowa i nawet wewnątrz klatki jest bezpieczna.
Jak takich opasek używam, gdyż musiałam zamienić plastikowe rurki w poidłach z ferplasta, na przewody paliwowe z opaskami zaciskowymi.
Oli - Czw Lut 12, 2009 00:32
Ktoś kiedyś pytał o zamontowanie poidła w transporterze pet cargo cabrio (chyba nie w tym temacie, ale tutaj też dam). Ja to rozwiązałam w ten sposób:
Ninek - Czw Lut 12, 2009 09:13
Co do zrzucania poidła. Ja robie taki myk, że nie zakładam drucika na butle, tylko pod nakrętke (drucik daje przy gwincie i dopiero wtedy zakręcam). Trzyma sie mocno
|
|
|