To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot M2 SunRat's - rez. str. 7

cheldorado - Pon Sty 20, 2014 19:36

:serducho: są takie pięęęękne

Ale mój TŻ parafrazując "Grę o tron" uraczył mnie: "Co mówimy pięknym, małym szczurom z SunRatsów? Nie dziś."

Naprawdę, heniok i emileczka, znęcacie się nad osobami które postanowiły się tymczasowo niedoszczurzać :lol:

heniok - Wto Sty 21, 2014 11:03

Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia czy wysłać ankietę to dzisiaj zdjęcia z serii reakcja szczura na człowieka w pobliżu

Zizollo - Wto Sty 21, 2014 11:44

cudowny widok :serducho: i potwierdzam maluchy jak dorosną nadal tak reagują na człowieka :mrgreen:
maris - Wto Sty 21, 2014 11:58

Cytat:
M1 – dumbo, velveteen , mink, nst. varieberk - rezerwacja Lowenstein - MICHAEL GUERIN

Lowenstein, cudne imię :serducho: :D Tylko czemu drugi nie jest Max'em?

cheldorado, mam tak samo z moim TŻ ;(

heniok, maluchy są cudowne :serducho: Wiesz, że gdybym tylko mogła, to ci 2 chłopcy nie byliby już wolni 8)

cornflakegirl - Wto Sty 21, 2014 12:02

cheldorado, maris, mój powiedział podobnie, ale się tym nie przejmuję :P
Lowenstein - Wto Sty 21, 2014 13:49

maris, Bo Max Evans nie był aż tak fajnym facetem ;D A imię Mohinder to po postaci z Heroes
Lidkamk - Wto Sty 21, 2014 14:15

Hej jestem tutaj nowa i tak dopiero ogarniam jak sie poruszac poszukuje 3samczyków najlepiej rodzeństwo. Czy te szczurki które sie urodziły , jakoś sie zamawia I ile kosztuje taki szczurek z rodowodem. Prosze o jakies wskazówki.
Pyl - Wto Sty 21, 2014 14:29

Lidkamk, tutaj masz informację jak zgłosić chęć zakupu maluszka.
W sprawie ceny zgłoś się bezpośrednio do hodowcy - przy zakupie 2 czy 3 pewnie będziesz miała jakąś zniżkę :wink:

smeg - Wto Sty 21, 2014 14:30

Stąd możesz ściągnąć ankietę, wypełnić w Wordzie i odesłać na maila:

heniok napisał/a:
W związku z tym że ankiety ze strony nie zawsze dochodzą proszę o pobranie formularza - format DOC lub DOCX wypełnienie i wysłanie na nasz adres hodowlasunrats@gmail.com

Hodowca wybiera najlepszy dom dla szczurków, czasem chętnych jest więcej niż maluchów, więc wypełnienie ankiety nie jest równoznaczne z rezerwacją. Za jakiś czas powinnaś dostać odpowiedź.

Na stronie hodowli na górze masz zakładkę "Cennik": http://sunrats.pl . Wyższa cena (w porównaniu do pseudohodowli) wynika ze starannego dobrania rodziców pod względem zdrowia i charakteru, badań profilaktycznych itp. W pierwszym poście masz rodowód miotu, przodkowie są wypisani do czwartego pokolenia wstecz ;)

marcique - Wto Sty 21, 2014 14:31

ech tęsknimy za mamusią-Influenzą, ale widać, że macierzyństwo jej służy - piękna jest!
a dzieciaki? - umieram z zachwytu!!!! :serducho:

Pyl - Wto Sty 21, 2014 18:09

Cytując samą siebie:
Pyl napisał/a:
Dostała już wyniki wymazu oraz hp Szmerka.

O dziwo z pobranego wymazu udało się jednak coś wyhodować - wyszła bakteria wrażliwa na większość antybiotyków (Proteus mirabilis). Jeśli to jedyne co go trapiło (100% pewności nie ma, bo wymaz był pobrany parę godzin po uśpieniu), to tylko trudność penetracji antybiotykami jest przyczyną jego odejścia - sama bakteria to nie było to coś nie do zwalczenia :(
Wyniki histopatologii wyglądały dużo bardzie przerażająco - po komentarzu dr Ani wyszło, że jedyne czym powinnam się przejmować to zmiany w mózgu będące następstwem ropnia. Pozostałe zmiany (nerki, wątroba) są pochodną wieku i intensywnego leczenia.

Z punktu widzenia Szmerkowych dzieci oraz rodzeństwa wyniki zarówno wymazu jak i hp są korzystne (nie wykryto schorzeń mogących dawać obciążenie genetyczne).

Niech teraz mychole zdrowo rosną! :serducho:

gryska - Wto Sty 21, 2014 20:34

I tak oto gryska powraca do grona zaszczurzonych :)
I to jak szaleć to szaleć... trzy piękne panienki już niedługo zamieszkają w Krakowie :D
:mysza: :mysza: :mysza: :serducho: :serducho: :serducho:

Lowenstein - Wto Sty 21, 2014 22:20

gryska, Gratuluje! Ne ma to jak SRki :serducho:
heniok - Wto Sty 21, 2014 23:15

Pyl, ciesze się że maluchy w żaden sposób nie są obciążone, przykro że Szmer nie zareagował na leczenie :(

A na dobranoc zamiast michy, koszyk szczura :serducho:

Pyl - Wto Sty 21, 2014 23:39

Rany koguta, chwilę mnie tu nie było a najpiękniejsze szczury rozszabrowane ;)

gryska, gratki!

A ja tylko po cichutku doniosę (zanim Heniok zdąży), że Muszkowi zarasta błona w uszku :D :D :D
Dalej dostaje leki, dalej jest pokręcony, ale jest światełko w tunelu :D