To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Karma dla psów i kotów w diecie szczurów - temat ogólny

Anonymous - Wto Lip 01, 2008 10:12

Radziorex napisał/a:
Jeśli chodzi własnie o takie karmy jak Whiskas, Kitekat, Pedigree, Chappi,
zgadzam sie. I dlatego warto chwalic taka np. Shebę, która ma super jakoś, przynajmniej tych dwóch produktów, z którymi ja sie zetknęlam.
Natalia - Wto Lip 01, 2008 10:46

Skład Sheby jest "naturalny", pierś kurczaka wygląda jak pocięta pierś kurczaka w tym naturalnym sosie, nie to co np. Whiskas :? . Nie wiadomo, jakież to mięso jest(jeśli w ogóle tam jest chociaż 10 % mięsa).
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 11:05

Ja mojego kota teraz karmie albo jakims na wage(duzo lepsze od tych "śliczności")
albo od weta co jakis czas dostaje probki Royal Cannin i tak to kot zjada że az miło popatrzeć ;)

Anonymous - Wto Lip 01, 2008 11:26

ja daje shebe :)

[ Dodano: Wto Lip 01, 2008 11:28 ]
krewetkowo rybna i tak ladnie siersc sie szczurom swieci i jest miekka :) bardzo to lubia

Radziorex - Wto Lip 01, 2008 11:58

Ja swojemu co jakiś czas daje taki rarytasik właśnie jak ta Shebe :P
sachma - Wto Lip 01, 2008 13:49

a ja ostatnio kupilam shebe tak jak zawsze.. ta w metalowym pudeleczku.. oczywiscie nie patrzalam co biore, bo moje jedza wszystko z tej serii... i kupilam jakis fuj mus... zjadly, ale jakos nie przypadlo do gustu.. a w pokoju smierdzialo jak psia puszka..
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 13:58

Zauważyłem również że po tych karmach jak : Whiskas czy też Kitekat kotu po prostu prze okropnie śmierdzi z pyska :-P natomiast po innych tych lepszych karmach jest zupełnie inaczej więc to również o czymś świadczy ;)
Natalia - Wto Lip 01, 2008 16:08

sachma, bo jest taka nowa seria z Sheby... to się jakoś tak nazywa, mus czy coś. Zastanawiałam się czy nie kupić.
sachma - Wto Lip 01, 2008 18:49

Natalia, to to wyglada tak.. na gorze w galarecie kawalki zmielonego miesa a pod tym mus zmielonego miesa.. nie ma kawalkow, nie wiadomo z czego to to jest.. niby jagniecine kupilam, ale to pachnialo jak psie jedzenie w tych tanich puszkach...
nutaka - Wto Lip 01, 2008 20:50

moje szczury uwielbiaja royalla wrzucam karmę do pojemnika z ich jedzeniem i gdy dosypuję zawsze pierwsze o rzucają się na kocią karmę...dostałam kiedys próbkę eukanuby dla szczeniąt i tez było ok.tylko ze kocią mam cały czas pod ręką i jest mi wygodniej:)

Off-Topic:
jaka siara z tym moim postem z lutego :oops: :oops: :oops:

Natalia - Wto Lip 01, 2008 21:57

Moje też dostają Royal Canin - sporo rodzai, bo kiedyś się obłowiłam w zoologicznym w Carrefourze na darmowych paczuszkach :twisted: .
Maga - Śro Lip 02, 2008 01:42

A co myślicie o puszkach firmy Gourmet Gold?
Mangalarga - Czw Lip 03, 2008 19:52

Kupiłam dziś pierś kurczaka Sheby (z 5 razy sie upewniałam, czy to nie mus :P ).
Dziewuchy były zachwycone, ale zjadły dziś tylko tak 1/4-1/3 puszki (zabrałam, jak zobaczyłam, że zaczynają chować po kątach), więc albo dostaną znów za parę dni, albo pies dostanie nadprogramowe mięsko 8)

I tu pytanie - wiecie może ile można trzymać w lodówce taką otwartą puszeczkę?

Anonymous - Pią Lip 04, 2008 11:59

ja juz trzymam tydzien i jest swieza tylko wieczkiem jest ciagle zakryta zeby sie nie zeschla :)
nutaka - Pią Lip 04, 2008 14:07

mi juz po 3 dniach wydaje się nieswieza :roll: