To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Karma dla psów i kotów w diecie szczurów - temat ogólny

Natalia - Pon Sie 27, 2007 15:55

Ostatnio zakupiłam szczurkom Shebę - pierś kurczaka(w małej puszce). I co się okazało? Że to są pocięte kawałki tej piersi, z galaretką ze skrobii z tapioki. Szczurki wcinały, aż miło, szczególnie im ta skrobia z tapioki smakowała. Zdecydowanie polecam!
Nisia - Pon Sie 27, 2007 16:08

Od jakiegoś czasu podaję szczurom Acanę z łososiem. Smakuje :D Zwłaszcza, że traktuję ją jako smakołyk.
nutaka - Czw Lut 07, 2008 19:22

a karma dla kotów???kietiekat??moze byc?? :killer:
Layla - Czw Lut 07, 2008 19:25

nutaka, poczytaj cały temat :roll:

Karma dla kotów ma za dużo białka, a Kitekat to obok Whiskasu najgorsza karma, której lepiej nie dawać kotom, ani szczurom.

polna - Czw Lut 07, 2008 21:17

Czy dawał ktoś może hill'sa rybnego (psiego)? :wink:
Mao - Czw Lut 14, 2008 21:43

Na początek na spróbowanie dałam małym Shebę właśnie z piersiami z kurczaka i kaczki. Jak dziewczyny wyczują, co im niosę, to się rzucają jakby nigdy nic nie jadły, bardzo im smakuje :)
polna - Pon Mar 24, 2008 11:36

Czy takie smakołyki się nadają dla ogoniastych ?
VITAKRAFT CAT STICKIS SLIM łosoś
Cytat:
Składniki
Mięso i zwierzęce produkty uboczne, roślinne produkty uboczne, cukier, ryby, rybie produkty uboczne (min. 4% łososia i 4% pstrąga), składniki mineralne, olej i tłuszcze.

Analiza składu
Wilgotność (19%), surowego białka (29%), tłuszcze (13%), włókno surowe (2%), popiół (7%).

VITAKRAFT CRISPI 100g łosoś
Cytat:
Skład: zboże, mięso i zwierzęce produkty uboczne, drożdże, roślinne ekstrakty białkowe, ryba i ybne produkty uboczne (4% łosoś), warzywa, składniki mineralne.
Analiza: 21.6% surowe białko, 9% tłuszcze, 1.9% włókno surowe, 6.6% popiół, 10% wilgotność.
Dodatkowe składniki/kg: Wit. A 30.000IE, Wit. D3 1500IE, Wit. E 150mg.

Oli - Pon Mar 24, 2008 13:24

Te serduszka chyba tak, co do tych paluszków to nie wiem. Osobiście nie mam zaufania do takich rzeczy. Poza tym lepsze chyba ogólnie są smakołyki dla psów, bo kocie są bardzo tłuste i mają przeciętnie więcej białka.
PALATINA - Pon Mar 24, 2008 19:02

A ja zupełnie nie zwracam uwagi na ilość białka (jakoś to nie przemawia do mnie).
Choć fakt, że nigdy nie kupowałam nic specjalnie dla szczurów. Zawsze dostają to, czym karmię psy (baaardzo przebiałkowany orijen też swego czasu wcinały).

Natalia - Pon Mar 24, 2008 20:55

Ja też nie patrzę na to, ile co ma białka. Szczury mają i koci, i psi Royal Canin, i to duużo rodzajów(darmowe próbki;)). Dostają po kilka kostek(małych) raz na 2-3 dni i tyle ;) .
Anonymous - Śro Cze 25, 2008 13:55

Pewnie juz o tym pisaliscie, jednak sama bardzo chce polecic karmę dla kotów firmy SHEBA.
http://www.zooplus.pl/sho...eba_miska/32213

Produktów tej firmy akurat nie kupowałam wczesniej, a stadko oszalało na jej punkcie. Dostalismy dwie puszeczki od dziewczyn z SHSRu na zjeździe, filety z kurczaka i kurczaka z kaczką. Nie widziałam, żeby cos jadły z takim smakiem i mlaskaniem jak to. :D Jedno opakowanie wcale nie jest takie małe, starczyło spokojnie na 6 chłopa.

Mnie tez sie bardzo podoba zawartość, mięso jest bardzo apetyczne, świetnie pachnie, w przeciwieństwie do innych i galaretka nie stanowi 50% całości. :?

Baaardzo polecam.

ciacho - Śro Cze 25, 2008 14:06

no dobra, jaka karma itd.... ale ile jej dawać? bo sama nie wiem czy za dużo daje czy za mało?
Anonymous - Śro Cze 25, 2008 20:30

ja daje kilka kostek raz na tydzien lub raz na kilka dni kupuje im dla kotow saszetke w sosie i normalnie bija sie o nia :) heheh
landrynka - Czw Cze 26, 2008 17:28

ja wrzucam mała garść kociego royal canin light do karmy
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 10:11

Jeśli chodzi własnie o takie karmy jak Whiskas, Kitekat, Pedigree, Chappi, jest to najwieksze świństwo jakie można podać zwierzakowi. Dobra reklama i oczywiście śliczne opakowanie a w skład wchodzą najgorsze resztki i świństwa jakie mogą być. :evil: