Zarejestrowane hodowle - [SHSRP] Ulotka na temat szczurów i szczurów rodowodowych
AngelsDream - Śro Mar 06, 2013 19:45
Cytat: | SZCZURY WYMAGAJĄ OPIEKI WETERYNARZA SPECJALIZUJĄCEGO SIĘ W LECZENIU GRYZONI
Średnia długość życia szczurów wynosi nieco ponad dwa lata. To potencjalnie chorowite, a przez to kosztowne w utrzymaniu zwierzęta.
Aby Twoje szczury jak najdłużej cieszyły się dobrym zdrowiem oraz były leczone i diagnozowane w odpowiedni sposób, zawczasu zadbaj o kontakt do weterynarza specjalizującego się w leczeniu chorób gryzoni. |
Jeszcze drobna korekta składniowa.
radzioo81 - Śro Mar 06, 2013 21:04
jeśli zdjęcia do ulotki jeszcze nie zostały wybrane to mogę jakoś wspomóc zdjęciowe archiwa, chętnie podzielę się mą szczurzą fociarnią
AngelsDream - Śro Mar 06, 2013 21:09
radzioo81, zapraszamy!
radzioo81 - Śro Mar 06, 2013 21:09
AngelsDream, a wiec co mam zrobić ? jak to zrobić ? kiedy zrobić ?
AngelsDream - Śro Mar 06, 2013 21:14
radzioo81, Cytat: | ZDJĘCIA
+ zadanie dla Was Proszę o przesyłanie propozycji na mój adres mailowy: karola_rz@op.pl
+ zdjęcia muszą być tematyczne, pasujące do poruszanych zagadnień: stadność, klatka, dieta, weterynarz, adopcje. zostaną wybrane prawdopodobnie 3
+ Wymagania dla zdjęć:
--- duża rozdzielczość, wysoka jakość
--- odpowiednio naświetlone, wyraźne, nierozmazane
--- ładne, ciekawe, chwytające za serca!
--- kolorystyka! : na pewno kolory ciepłe – np. zieleń, beże, brązy, pomarańczowy, żółty
--- zdjęcia powinny mieć w miarę jednolite tło |
Termin: jak najszybciej.
radzioo81 - Śro Mar 06, 2013 21:23
o mamoo
stadność- czyli dwa sztuki mogą być ?
klatka- czyli zdjęcia klatki tak ? wyposażenie itp tak ?
dieta- czyli żarełko ? czyli fotografia żywności
weterynarz- to mam pani Darii zrobić kilka zdjęć tak ?
adopcje-
wybacz AD te pytania ale ja sem prosty chop i jak mnie sie dobrze wytumaczy to zrozumia
Karena - Śro Mar 06, 2013 21:25
radzioo81, szczuraki na zdjęciu + ta tematyka żeby była z nimi widoczna
radzioo81 - Śro Mar 06, 2013 21:29
Karena napisał/a: | szczuraki na zdjęciu + ta tematyka żeby była z nimi widoczna | ciepło ciepło już mi się obraz rozjaśnia
ok postaram sie zrobić coś nowego i poszukam w jakichś starociach
pszczoła - Śro Mar 06, 2013 21:52
radzioo81, dokładnie
Stadność - jakieś wspólne ładne zdjęcie, jak np. śpią przytulone, albo się bawią, a może też być pozowane jeśli Ci się uda Pamiętaj proszę żeby tło było względnie jednolite.
Klatka - no tu do końca nie ma pomysłu, może być zdjęcie umeblowanej klatki ze szczurem gdzieś tam w środku, itp.
Dieta - szczurek zajadający jakiś przysmak (tylko niezbyt gruby szczurek )
wet - specjalnie nie trzeba do weta jechać, ewentualnie przy okazji
adopcje... no sama nie wiem co.
Kami - Śro Mar 06, 2013 21:59
pszczółka napisał/a: | może być zdjęcie umeblowanej klatki ze szczurem gdzieś tam w środku | tak chyba najprościej. Albo szczur wyglądający z hamaka/domku/tunelu/sputnika.
A przy adopcjach zdjęcie gromadki maluchów? Albo samicy z maluchami?
pszczoła - Śro Mar 06, 2013 22:20
Cytat: | A przy adopcjach zdjęcie gromadki maluchów? Albo samicy z maluchami? |
racja
L. - Śro Mar 06, 2013 22:55
Pyl napisał/a: | Ogólnie chciałabym, aby zdjęcia nie miały tak ostrych krawędzi, tylko "przenikały", oraz myślałam o wydzieleniu tekstów w ramkach |
stąd potrzeba zdjęć najlepiej na jednolitym tle [tak jak u Babyduck] bez tego bardzo trudno uzyskać taki czysty efekt. można to zrobić, ale estetycznie zawsze znajdzie się jakiś kawałek hamaka czy szczura, który bedzie przeczył prawom fizyki.
co do drugiej części nie zbyt rozumiem.
Co do tej dużej klatki to w pełni rozumiem, też wolę te bardziej większe, ale nie wiem czy wymiary wiewióry to nie przesada - uważam, że Teddy Gigant II jest zdecydowanie w porządku, a wymiary ma bodajże 59x36x56cm
Co do zdjęć maluchów i samicy to pogrzebcie sobie w albumach miotów: http://s890.photobucket.com/albums/ac102/eL_ka/
AngelsDream - Śro Mar 06, 2013 23:02
L., laik na klatkach się nie zna, on chce dostać konkret i ten konkret dostaje.
L. - Śro Mar 06, 2013 23:12
AngelsDream, jasne, tylko taki wymiar troche przeraża tego laika.
ja pamiętam, ze jak przywieźli mi wiewióre to prawie zawału z mamą dostałam, że pół pokoju i w ogóle, chociaż teraz to ona mi się mini wydaje.
osoby kupujące szczury, to jest już zdecydowane na nie, zazwyczaj dzielą się na dwie grupy.
jedna jest taka, że wszystko chce na wypasie - na szczurki czeka willa woilera, pięć miseczek itd. druga natomiast jest taka, że chce dobrze, ale do wielu rzeczy musi sama się przekonać i dojść do tego stopniowo, czyli kupić najpierw takiego Teddy Gigant i zamówić 5 rodzajów karm, aby z czasem przekonać się, że faktycznie lepsza wiewióra.
AngelsDream - Śro Mar 06, 2013 23:16
L., ja napisałam to, co mi kazali.
|
|
|